ΑΛΜΥΡΟΣ

Παραπομπή δημοτικού υπαλλήλου στο Τριμελές

παραπομπή-δημοτικού-υπαλλήλου-στο-τρ-834824

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου παραπέμπεται υπάλληλος του δήμου Αλμυρού με την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Η δημοτική αρχή έλαβε το παραπεμπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου συνεδρίασε και αποφάσισε να παραστεί πολιτική αγωγή σε δίκη εις βάρος δημοτικής υπαλλήλου. «Πιστεύω ότι ο δήμος έχει έννομο συμφέρον ως προς την έκβαση της υπόθεσης. Θα πρέπει να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, καθώς και να προβεί στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες για τη διεκδίκηση τυχόν απολεσθέντων χρημάτων» τόνισε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης στη συνεδρίαση. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο δήμαρχος είχε ζητήσει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος υπαλλήλου συνεργαζόμενης με το ΝΠΔΔ. Η εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου μετά την απόφαση κατάργησής του είχε «διατυπώσει» ερωτήματα σχετικά με τη διοίκηση – διαχείριση των οικονομικών του. Από το 2010 και μετά η εικόνα στη διαχείριση, ειδικά στο ΚΑΠΗ, χαρακτηριζόταν θολή, καθώς τα έσοδα δεν φαινόταν να είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα του Νομικού Προσώπου.

Το ΝΠΔΔ δεν είχε μηχανογραφημένο ταμείο. Οταν αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του ΚΑΠΗ, οι ταμίες δεν αναλάμβαναν την παραλαβή του ταμείου.

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέκυπτε παράβαση καθήκοντος. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η υπάλληλος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία. Σήμερα εργάζεται στο δήμο Αλμυρού με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου με διαφορετικά ωστόσο καθήκοντα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου