ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση κατά δικηγόρου για υπεξαίρεση

μήνυση-κατά-δικηγόρου-για-υπεξαίρεση-836426

Για ποσό 200.000 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για τις σπουδές ανήλικης

Δικηγόρος του Βόλου φέρεται να υπεξαίρεσε ποσό ύψους 200.000 ευρώ που δόθηκε το 2010 για τις ανάγκες σπουδών ανήλικης όταν θα ενηλικιωνόταν, αν και είχε αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας της διαζευγμένης μητέρας της και την εκπροσώπησή της στα Δικαστήρια.

Μήνυση για σειρά απατών, υπεξαιρέσεων και απιστιών κατά δικηγόρου υποβλήθηκε χθες από 21χρονη Βολιώτισσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πάρει το δρόμο για τον Πταισματοδίκη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Ολα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με τη μήνυση, όταν στη μητέρα της μηνύτριας ασκήθηκαν πιέσεις για να καταβάλει δικηγορική αμοιβή 120.000 ευρώ. Η γυναίκα δήλωσε οικονομική αδυναμία, όμως της ζητήθηκε να μεταβιβάσει μεζονέτα ιδιοκτησίας της για εξόφληση.

Τότε μητέρα και κόρη ζήτησαν τους φακέλους πίσω, δίχως ανταπόκριση με την πρόφαση ότι όφειλαν αμοιβές ύψους 30.000 ευρώ τελικά αντί 120.000 ευρώ…

Προσέφυγαν σε άλλο δικηγόρο του Βόλου και με διαπραγματεύσεις πέτυχαν την επιστροφή ποσού 300.000 ευρώ, καθώς και την παραλαβή των φακέλων τους.

Ωστόσο, φυλλομετρώντας τα έγγραφα αυτά η μηνύτρια ανακάλυψε ότι είχε υπεξαιρεθεί και το ποσό των 200.000 ευρώ που της ήταν άγνωστο ότι είχε δοθεί από τον πατέρα της το 2010 με σκοπό να το παραλάβει η ίδια το Δεκέμβριο του 2013 για τις σπουδές της.

Αυτό το ποσό, όπως αναφέρεται στη μήνυση, δεν δόθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η μηνύτρια να στερηθεί το δικαίωμά της να σπουδάσει, αφού πίστευε ότι δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα, καθώς αγνοούσε την ύπαρξη των 200.000 ευρώ.

Ο πατέρας της μηνύτριας, συνταξιούχος στρατιωτικός με μεγάλη ακίνητη περιουσία, χορηγούσε συχνά σημαντικά χρηματικά ποσά για τις ανάγκες διαβίωσης της τότε ανήλικης και της μητέρας σε δικηγόρο που, όμως, τα παρακρατούσε και ισχυριζόταν ότι τα είχε καταθέσει σε λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων φορολογικών παραδείσων όπου διατηρούσε οικογενειακούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, προσπαθώντας να συμψηφίσει τα εισπραττόμενα σημαντικά χρηματικά ποσά, καθώς και τα ποσά που εισέπραττε από πωλήσεις ακινήτων της μητέρας της μηνύτριας, φέρεται να εμφάνιζε ψευδώς δήθεν πραγματοποιηθείσες δαπάνες και μάλιστα ότι υπήρχαν ποινικά Δικαστήρια κακουργημάτων στην Αθήνα με χρηματιστηριακές υποθέσεις από τα οποία η μητέρα της μηνύτριας υποχρεώθηκε να καταβάλλει 100.000 ευρώ ως χρηματική ποινή, η οποία δήθεν επιβλήθηκε καθώς και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ για την αποφυλάκισή της.

Βέβαια στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ποινικά δικαστήρια δεν έγιναν ποτέ, ούτε και εκκρεμούσαν σε βάρος της μητέρας της μηνύτριας, η οποία δεν είχε διαβεί ούτε την πόρτα του Πταισματοδικείου.

Η μητέρα της 21χρονης, σύμφωνα πάντοτε με τη μήνυση, φέρεται να ήταν παιδική φίλη με δικηγόρο που ανέλαβε την εν λευκώ διαχείριση της περιουσίας της. Ωστόσο, αργότερα διαπιστώθηκε ότι κατά την αντιδικία με τον σύζυγό της, το ίδιο πρόσωπο είχε αναλάβει να υπερασπίζεται και τους δύο, αν και ήταν αντίδικοι και είχαν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Εκπροσωπούσε δε και τους δύο αντιδίκους με αποτέλεσμα να εμφανίζει τη μητέρα της μηνύτριας στα δικαστήρια ως εκπροσωπούμενη από άγνωστο προς εκείνη δικηγόρο, τον οποίο διόριζε εν αγνοία της μητέρας της μηνύτριας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου