ΤΟΠΙΚΑ

Ξιφίας έκοβε βόλτες στο λιμάνι του Βόλου

ξιφίας-έκοβε-βόλτες-στο-λιμάνι-του-βόλ-837570

Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες γύρω στη 1.00 μετά το μεσημέρι, οι περιπατητές που έκαναν βόλτα στην παραλία του Βόλου.

Στο κομμάτι του λιμανιού από τον Άγιο Κωνσταντίνο και μέχρι πριν τη στροφή μπροστά από το Ηρώο, έκοβε βόλτες ένας ξιφίας μήκους 1,5 μέτρου.

Ο ξιφίας τράβηξε την προσοχή τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών που πλησίασαν στη θάλασσα και τελικά βεβαιώθηκαν ότι το πτερύγιο που είδαν δεν ήταν οφθαλμαπάτη.

Ο Αιγέας Παυλής που βρισκόταν στην παραλία με τον πατέρα του και ήταν από τους πρώτους που είδαν το ψάρι είπε ότι το πτερύγιό του ήταν ακτινωτό. «Είναι ξιφίας και όχι σκυλόψαρο» εκτίμησε ο πατέρας του. Μάλιστα, το αρπακτικό ψάρι, του οποίου το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η μακριά και επίπεδη επέκταση της άνω σιαγόνας, συνέχιζε να κόβει βόλτες για περισσότερο από μία ώρα.

Η παρουσία του ξιφία κέντρισε και την προσοχή ψαράδων που με τα εργαλεία που είχαν προσπάθησαν να τον πιάσουν. Άλλοι στέκονταν και κοιτούσαν και σχολίαζαν ότι δυστυχώς δεν είχαν μαζί τους τα εργαλεία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πλαγεράς εκτίμησε ότι το ψάρι βρισκόταν στο λιμάνι και έψαχνε για φαγητό. Εκτίμησε ότι ήταν μήκους 1,5 μέτρου ίσως και μεγαλύτερο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι το εν λόγω ψάρι δεν επιτίθεται σε ανθρώπους.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου