ΤΟΠΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα τα θυρανοίξια του Αγίου Αρτεμίου

με-κάθε-επισημότητα-τα-θυρανοίξια-του-838221

Ηθική ικανοποίηση χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Συγκίνηση, χαρά, ηθική ικανοποίηση πλημμύρισε χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η οποία τέλεσε με κάθε επισημότητα τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αγιασμός για τη λειτουργία του παρεκκλησίου πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, ενώ της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Πριν επτά μήνες, είπε εμφανώς συγκινημένος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας, προβήκαμε στη θεμελίωση αρχικά ενός ναϋδρίου προς τιμήν του Αγίου μας και με την αγάπη και προσφορά των συνανθρώπων μας καταφέραμε και κτίστηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μία μικρή εκκλησία που χωράει αρκετούς να εκκλησιάζονται εντός και νοερά χωράει όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ανέγερση του Ναού ήταν από τις προτεραιότητες του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Στα εγκαίνια της λειτουργίας του παρεκκλησίου παρέστησαν η Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Πηνελόπη Μηνιάτη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Δημήτρης Κουτσαύτης, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, πλήθος κόσμου.

Ο κ. Τόλιας ευχαρίστησε θερμά τους δύο μεγάλους δωρητές και πρωτεργάτες της υλοποίησης της ιδέας για την ανέγερση του Ναού, τον Κώστα Κατσαβριά και τον Παύλο Πάνο. Συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην αποπεράτωση του ναού απονέμοντας αναμνηστικά και συγκεκριμένα τους: Στέφανο Ποδάρα, Χαράλαμπο Τσίμα, Στυλιανό Μαργαρίτη, Διονύση Μπαντούνα, Γεώργιο Αργυρόπουλο, πατέρα Ακάκιο, Γιάννη Μαλισιώβα, Κωνσταντίνο Σκύλλα, το γέροντα Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, το Δημήτρη Μαραγιάννη, το Μιχάλη Οικονόμου, τον Ανδρέα και Ηλία Τσάγγαρη, τον Στέργιο Παπαγιάννη, τη Σοφία και το Νικόλα Δεληγιώργη, τον Απόστολο Εφραιμίδη, το Νικόλαο Αγγελέτο, το Μιχάλη Παναγιώτου, τον Κυριαζή Αλεξανδρίδη, τον Αντώνη Λάσκο, το Βασίλη Χάιδο, τον Petrit Gjeta, το Γιώργο Αρχοντή, το Λάζαρο Λαζάρου, το Δημήτρη Τσάπη, το Δημήτρη Ζήνδρο, τον Αναστάσιο Γεροβασίλη, τον Χαράλαμπο Μπάρδα, τεχνικές εταιρείες.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Αθανάσιο Κουλούρη και τους Υποδιευθυντές Βασίλη Μαρκογιαννάκη και Βασίλη Καραΐσκο για τη βοήθειά τους και τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιγνάτιο, την τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη Σάμου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Μητροπολίτες Ευσέβιος, Ιγνάτιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου