ΑΛΜΥΡΟΣ

Χωρίς αυξήσεις τα τροφεία του 2016 των παιδικών σταθμών Αλμυρού-Ευξεινούπολης

χωρίς-αυξήσεις-τα-τροφεία-του-2016-των-παι-839093

Κατάργηση των επιβαρύνσεων αντιπρότειναν οι μειοψηφίες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Μηδενικές αυξήσεις στα τροφεία αποφάσισε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού κατανοώντας τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση στον όγδοο χρόνο της στην ελληνική οικογένεια.

Το θέμα εισηγήθηκε προς συζήτηση ο κ. Δημήτρης Ρούσσας υπεύθυνος για θέματα παιδικών σταθμών, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για διατήρηση των τιμών στα περσινά επίπεδα. Ωστόσο, η πρόταση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις του πρώην δημάρχου Αλμυρού, Βαγγέλη Χαζηκυριάκου, του Νίκου Τσανή, του Σάββα Τσόγκα και του Σπύρου Ράππου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν κατάργηση των τροφείων για τις δεκαπέντε οικογένειες που υποχρεούνται να καταβάλλουν. Επικαλούμενες το οικονομικό απόθεμα του δήμου, που είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ, υποστήριξαν ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι μεγάλη για το δήμο.

Για λαϊκισμό εκ μέρους των μειοψηφιών έκανε λόγο ο κ. Ρούσας απαντώντας. «Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το πρόγραμμα για τους Παιδικούς Σταθμούς και να επιβαρυνθούν με τροφεία όλες οι κατηγορίες αν διαφανεί ότι δεν υπάρχει οικονομική αδυναμία» ανέφερε.

Ωστόσο, ο κ. Τσανής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ξήλωσε την κοινωνική πολιτική του δήμου κλείνοντας το ΚΑΠΗ και τον Παιδικό Σταθμό της Ευξεινούπολης. Ο κ. Τσόγκας από την πλευρά του χαρακτήρισε τα τροφεία σοβαρό θέμα και αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή δεν προχωρεί σε κατάργησή τους αφού διατυμπανίζει ότι έχει οικονομικό απόθεμα.

Αλλα θέματα

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος 2016 και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ωστόσο, η μείωση των τελών χρήσης κατά 12% για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο παζάρι καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις των Τσανή, Τσόγκα που διαφώνησαν με το πλαίσιο που ανέπτυξε η δημοτική αρχή.

Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα όλα τα θέματα με εξαίρεση το αίτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Οθρυ για τη δημιουργία βοτανικού κήπου για 50 χρόνια, καθώς μειοψήφησε ο πρώην δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος που αναρωτήθηκε αν ο δήμος θα έχει επαρκή ενημέρωση για την παρέμβαση και το μέλλον της. Κατά πλειοψηφία ελήφθη και η απόφαση για την προμήθεια τετραξονικού ανατρεπόμενου φορτηγού οχήματος με τους κ.κ. Χατζηκυριάκο, Τσανή, Τσόγκα να διαφωνούν με την απευθείας ανάθεση για ένα μεταχειρισμένο όχημα που δεν θα έχει εγγύηση καλής χρήσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα όπως αυτό που αντιπρότειναν των δύο ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου