ΤΟΠΙΚΑ

Εκκρεμείς χιλιάδες δίκες

εκκρεμείς-χιλιάδες-δίκες-842833

Χάθηκε το δικαστικό έτος και η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται

Στράφι πήγαν οι προσπάθειες για ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων της Δικαιοσύνης όπως στο Ειρηνοδικείο Βόλου με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες δίκες να αναβληθούν και να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα εκτιμάται ότι αναβλήθηκε η συζήτηση τουλάχιστον 2.000 δικαστικών υποθέσεων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ισάριθμων περίπου υποθέσεων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ στο Ειρηνοδικείο δεν συζητήθηκαν περί τις 1.000 δίκες. Εκατοντάδες υποθέσεις αναβλήθηκαν και από το Πρωτοδικείο Βόλου λόγω των κινητοποιήσεων των νομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Μονομελές Ασφαλιστικών Μέτρων προσδιορίζεται ότι εκκρεμείς είναι περί τις 700 δίκες.

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή, ενώ η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων έχει αποφασίσει συνέχιση της αποχής μέχρι τις 6 Ιουνίου. Σήμερα Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου καλεί σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο για συνέχιση της αποχής μέχρι τις 6 Ιουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήγηση της Διοίκησης θα είναι να εφαρμοστεί το διευρυμένο πλαίσιο αποχής που αποφάσισε και έχει θέσει ήδη σε ισχύ η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.Εξάλλου, επειδή πλέον το πλαίσιο των αδειών έχει διευρυνθεί για αρκετούς Δικηγορικούς Συλλόγους στα Δικαστήρια Βόλου παρουσιάζονται νομικοί με άλλες έδρες και ζητούν άδεια για να δικάσουν υποθέσεις. Ετσι συνέβη και χθες στην Ειδική Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις.Να επισημανθεί ότι για την αποχή θα συγκληθεί και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα στις 2-3 Ιουνίου 2016.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου