ΑΛΜΥΡΟΣ

Ρίχτηκε στα ορμητικά νερά με αυτοθυσία ~ Σε βαρή κλίμα η κηδεία στο Νεοχωράκι

ρίχτηκε-στα-ορμητικά-νερά-με-αυτοθυσί-844007

Το αδιαχώρητο στη νεκρώσιμη ακολουθία του 59χρονου Αθανάσιου Τσιγάνη

Βουβός θρήνος, ανείπωτη οδύνη, αλλά και συγκίνηση που ραγίζει πέτρες χθες στην κηδεία του 59χρονου κτηνοτρόφου Αθανάσιου Τσιγάνη από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρακίου στην οποία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξεριά το Σάββατο όχι επειδή δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση με τις καιρικές συνθήκες. Ήταν άλλωστε μεγαλωμένος στα βουνά. Είχε εμπειρία και γνώση. Ωστόσο, έπρεπε να επιστρέψει σπίτι του για να δώσει τα φάρμακα στην οικογένειά του.

Σε βαρύ πένθος τύλιξε τον Αλμυρό η απώλεια του άτυχου κτηνοτρόφου. Ο 59χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ενώ οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Συγχωριανοί του έλεγαν ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος επέστρεφε κάθε μέρα στο σπίτι του στο Νεοχωράκι από την κτηνοτροφική μονάδα γύρω στις 8.30 το βράδυ, καθώς εκείνη την ώρα έδινε τη φαρμακευτική αγωγή στην οικογένειά του.

Ετσι φαίνεται ότι συνέβη και το μοιραίο βράδυ, καθώς προφανώς δεν είχε κάποιο τρόπο για να ειδοποιήσει κοντινό του πρόσωπο ότι οι καιρικές συνθήκες δεν του επέτρεπαν να επιστρέψει σπίτι.

Ρίχτηκε στα ορμητικά νερά με αυτοθυσία παραβλέποντας τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή του, ώστε έγκαιρα -όπως προέβλεπε ο καθημερινός προγραμματισμός- να φροντίσει για τους ανθρώπους του.

Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου που όλοι όσοι τον γνώριζαν διατύπωναν από την πρώτη στιγμή τον προβληματισμό τους πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος μεγαλωμένος στα βουνά με τόση εμπειρία και γνώση να βρει θάνατο με τέτοιο τραγικό τρόπο.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκε πλήθους κόσμου που έσπευσαν να πουν στερνό αντίο και να συλλυπηθούν την οικογένεια του 59χρονου σε τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Ολόκληρο το χωριό -ο καλλικρατικός δήμος- θρηνεί για την απώλεια του άτυχου κτηνοτρόφου. Παρόντες στην κηδεία ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Οι πολλαπλές κακώσεις τα αίτια

Στο μεταξύ, σε πολλαπλές βαριές κακώσεις αποδόθηκε ο θάνατος του Αθανάσιου Τσιγάνη. Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη σε διάφορα σημεία του σώματός του από φερτές ύλες που μετέφεραν τα ορμητικά νερά με σφοδρότητα όπως πέτρες και ξύλα δέντρων.

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του ο 59χρονος κτηνοτρόφος δεν είχε μόνο να παλέψει με τα ορμητικά νερά του χείμαρρου που τον παρέσερναν, για να καταφέρει να βγει στο την κοίτη και να σωθεί, αλλά και με πέτρες, ξύλα δέντρων κάθε ειδών αντικείμενα που με τη δύναμη των ορμητικών νερών μετατράπηκαν σε φονικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλμυρός επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο, με αποτέλεσμα το συμβούλιο να συνεδριάσει προχθές εκτάκτως και να ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου