ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποχώρησε μόνο υπό την απειλή σύλληψης ο Χρήστος Καραζούπης

αποχώρησε-μόνο-υπό-την-απειλή-σύλληψη-844651

Παρουσιάστηκε κανονικά στην εργασία του, παρά την αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του

Αναφορά για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και υπό προϋποθέσεις αντιποίηση αρχής κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού κατά του Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Χρήστου Καραζούπη, ο οποίος παρά την σε βάρος του επιβολή του μέτρου αναστολής εκτέλεσης των καθηκόντων του την Παρασκευή που του επιδόθηκε νομίμως, ωστόσο χθες παρουσιάστηκε κανονικά στην εργασία του.

Ο κ. Καραζούπης κατηγορείται για δεκαπέντε πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία με απόφαση του δημάρχου παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα συγκληθεί και θα αποφασίσει εντός τριάντα ημερών από την ημέρα επιβολής της αναστολής, δηλαδή την Παρασκευή. Παρ’ όλα αυτά χθες το πρωί πήγε στο δημαρχείο και χτύπησε και κάρτα, ενώ όταν ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή ότι δεν νομιμοποιείται να παρευρίσκεται στην υπηρεσία φέρεται να αντέδρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος έστειλε δύο αιτήσεις στη δημοτική αρχή με τις οποίες ζητούσε αλλαγή καθηκόντων αφού τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντα του Διευθυντή και -αφού έλαβε απορριπτική απάντηση- αν στο διάστημα της αναστολής των καθηκόντων του οφείλει να παρευρίσκεται στο δημαρχείο ως φυσική παρουσία.

Συνέχιζε να παραμένει στη θέση του και δεν απομακρύνθηκε παρά μόνο όταν ο κ. Εσερίδης έκανε αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και την Εισαγγελία Βόλου ζητώντας σύλληψη με αυτόφωρη διαδικασία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας υπό προϋποθέσεις αντιποίησης αρχής…

Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο η ποινή που επισύρουν τα παραπτώματα που διέπραξε είναι ανώτερη της δικαιοδοσίας της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο υπάλληλος φέρεται να απασχόλησε υπάλληλο στο ΚΕΠ χωρίς πρόσληψη ΑΣΕΠ, να έκανε αυθαίρετη κατάληψη πυροφυλακείου στη θέση Τσατάλι, να καθυστέρησε την αδειοδότηση επιχείρησης, να βεβαίωσε ψευδώς πιστοποιητικό, να αυτοορίστηκε υπεύθυνος του δήμου στην Επιτροπή του Λιμεναρχείου χωρίς ενημέρωση.

Αναλυτικά ο κ. Καραζούπης σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Αλμυρού κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αναξιοπρεπή ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου εντός ή εκτός υπηρεσίας, παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων του, άρνηση παροχής πληροφόρησης στους πολίτες και τις αρχές, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων του, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων του δήμου, χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή τρίτων προσώπων, κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής, άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας, μη τήρηση του ωραρίου, αμελή εκπλήρωση καθηκόντων.

«Το πλήθος, το είδος, η βαρύτητα, η σοβαρότητα των πειθαρχικών παραπτωμάτων καταμαρτυρούν έλλειψη υπηρεσιακής ευπρέπειας, ήθους, υπαλληλικής και προσωπικής ακεραιότητας που θίγουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον και διασαλεύουν το δημόσιο συμφέρον» συμπληρώνει η απόφαση.

Αναπλήρωση Καραζούπη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, χρέη Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει η προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου Σοφία Τσέτα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου