ΤΟΠΙΚΑ

36 μήνες φυλάκιση για τις απάτες ~ Στο αυτόφωρο χθες οι τρεις δράστες

36-μήνες-φυλάκιση-για-τις-απάτες-στο-αυτ-845788

Ενοχοι για απλή συνέργεια και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι δύο Ρουμάνες, ηλικίας 32 και 36 ετών, μέλη της συμμορίας και ο 23χρονος Ρομά που συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στις απάτες και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παρουσιάζονταν ως λογιστές, τραπεζικοί υπάλληλοι, εφοριακοί σε ηλικιωμένες γυναίκες που έβρισκαν στο δρόμο και πείθοντάς τες ότι τα παιδιά τους έχουν οικονομικά προβλήματα και ότι θα μπορούσαν να τα διευθετήσουν τις πήγαιναν σπίτι με το Ι.Χ. τους και έπαιρναν ό,τι χρήματα έβρισκαν και χρυσαφικά και εξαφανίζονταν.

Κατά την απολογία τους οι δύο Ρουμάνες υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την οργάνωση, αλλά ήταν φίλες του 47χρονου αθίγγανου που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές ως εγκέφαλος της συμμορίας.

Ο 23χρονος Ρομά που είναι ο γιος του αρχηγού της συμμορίας ούτε αρνήθηκε τις κατηγορίες ούτε μπόρεσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Οι τρεις καταδικασθέντες έπαιρναν τη λεία από τις απάτες που έστηνε ο 47χρονος είτε μόνος του είτε με τη συνδρομή 31χρονου Ρομά ώστε εκείνοι να μην εντοπιστούν με τα κλεμμένα σε έλεγχο της Αστυνομίας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει να αναζητεί τους άλλους δύο δράστες. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πανθεσσαλικά η συμμορία διέπραξε συνολικά δώδεκα απάτες και μία απόπειρα απάτης από τις οποίες οι έξι συνέβησαν στο Βόλο.

Οι δράστες κατάφεραν και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και χρυσαφικά από 84χρονο, το ποσό των 600 ευρώ από 73χρονη, το ποσό των 1.800 ευρώ από 76χρονη, το ποσό των 500 ευρώ από 75χρονη, το ποσό των 3.000 ευρώ από 77χρονη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και μία 85χρονη, αλλά εκείνη πρόλαβε και τηλεφώνησε στην κόρη της πριν δώσει τα χρήματα και οι δράστες έγιναν καπνός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου