ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

εξαρθρώθηκε-εγκληματική-οργάνωση-846571

Τρεις Ρομά και δύο Ρουμάνες υποδύονταν εφοριακούς, λογιστές

Παρουσιάζονταν σε ηλικιωμένες γυναίκες που κινούνταν πεζές ως εφοριακοί, λογιστές, τραπεζικοί υπάλληλοι, προσφέρονταν να τις βοηθήσουν για τα παιδιά τους που δήθεν αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οδηγούσαν σπίτι και έπαιρναν ό,τι χρήματα και χρυσαφικά είχαν και δεν είχαν και εξαφανίζονταν. Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, η οποία μετρά σε ενάμιση μήνα δράσης δώδεκα απάτες και μία απόπειρα απάτης.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πρόκειται για έναν 23χρονο Ρομά και δύο Ρουμάνες ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Βόλο μετά από αθόρυβη εμπεριστατωμένη έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που έδρασαν ακαριαία με τη συνδρομή και των αστυνομικών της ΟΠΚΕ όταν παρουσιάστηκε το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε συγκεκριμένο σημείο, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Δεν συνελήφθησαν όμως και οι άλλοι δύο δράστες της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ τους και ο εγκέφαλός της καθώς αντιλαμβανόμενοι προσέγγιση Αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή με το δικό τους αυτοκίνητο και καταδιώχτηκαν.

Οι συλληφθέντες όπως προέκυψε από την προανάκριση δρούσαν υπό την καθοδήγηση του 47χρονου πατέρα του 23χρονου και τη συνδρομή ενός τρίτου Ρομά ηλικίας 31 ετών που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Είναι κάτοικοι Αθήνας και στις «εξορμήσεις» τους κινούνταν με δικό τους σπορ όχημα που ακολουθούσε πάντοτε το προπορευόμενο του 47χρονου επίσης σπορ όχημα με στόχο να πάρουν τη λεία του ώστε ο εγκέφαλος της οργάνωσης να μη συλληφθεί σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας έχοντας επάνω του χρήματα και χρυσαφικά που δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή τους.

Προηγουμένως ο 47χρονος είτε μόνος είτε με το συνεργό του προσέγγιζε τις γυναίκες στο δρόμο, τις έπειθε για τα οικονομικά προβλήματα συγγενικών της προσώπων και τις οδηγούσε σπίτι για να του δώσουν χρήματα και χρυσαφικά για να επιλύσει τα υποτιθέμενα προβλήματα.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν και αποκόμισαν ποσό που υπερβαίνει τις 19.000 ευρώ πανθεσσαλικά και πολλά χρυσαφικά, ενώ διανυκτέρευαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε τουριστικά θέρετρα όπως στη Νέα Αγχίαλο. Προφανώς έτσι ετοιμάζονταν να κάνουν και την Πέμπτη όμως οι αστυνομικοί τους είχαν στήσει καρτέρι. Εχοντας τις περιγραφές από τους παθόντες για τα αυτοκίνητα με τα οποία κινούταν ήταν σε διαρκή κίνηση και ετοιμότητα αναμένοντας την εμφάνισή τους…

Στο Βόλο οι δράστες κατάφεραν και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και χρυσαφικά από 84χρονο, το ποσό των 600 ευρώ από 73χρονη, το ποσό των 1.800 ευρώ από 76χρονη, το ποσό των 500 ευρώ από 75χρονη, το ποσό των 3.000 ευρώ από 77χρονη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και μία 85χρονη αλλά εκείνη πρόλαβε και τηλεφώνησε στην κόρη της πριν δώσει τα χρήματα και οι δράστες έγιναν καπνός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη. Κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστούν στις 11.30 το πρωί μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου