228.000 € για έργα ασφαλτόστρωσης στον εμπορικό λιμένα Βόλου

228-000-e-για-έργα-ασφαλτόστρωσης-στον-εμπορι-846781

Διακήρυξη διαγωνισμού από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Σε έργα ασφαλτόστρωσης στον εμπορικό λιμένα Βόλου προϋπολογισμού 228.000 ευρώ προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο οποίος διακήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για τις 31 Μαΐου με στόχο να αποκατασταθούν οι φθορές που υπάρχουν στο οδόστρωμα και να εξυπηρετηθούν ταχύτερα και ποιοτικότερα οι χρήστες του λιμανιού. Ανάλογη παρέμβαση για τον εμπορικό λιμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να γίνει από τον ΟΛΒ από το 2009 οπότε η οικονομική κρίση «αγκυροβόλησε» στο εμπορικό λιμάνι.

Ο υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΛΒ, Σπύρος Φυτιλής, ενημέρωσε ότι η παρέμβαση αφορά σε εφτά σημεία. Αυτά είναι στην πύλη του εμπορικού λιμένα με είσοδο από την Μπουρμπουλήθρα, κοντά στην πλάστιγγα, σε τμήμα του προβλήτα Νο 3, στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, στον προβλήτα Νο 2 (δύο σημεία) και στις σιδηροδρομικές γραμμές στον προβλήτα Νο1.

Στο οδόστρωμα υπάρχουν σημαντικές φθορές, καθώς οι όποιες εργασίες έγιναν στο διάστημα που μεσολάβησε ήταν μικρού κόστους και ακολουθούσαν τη λογική του μπαλώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών αντί ασφάλτου υπάρχουν κενά, με αποτέλεσμα η διέλευση να μη γίνεται απρόσκοπτα και να χρειάζεται στάση.

«Με αυτό το διαγωνισμό θέλουμε να γίνει ένα έργο αποκατάστασης ενός σημαντικού μέρους του εμπορικού λιμένα, του πιο ταλαιπωρημένου από την ασφαλτόστρωση του λιμανιού. Ο ασφαλτοτάπητας βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, ώστε τα επίμαχα σημεία να καταπονούν και τα οχήματα και τα μέσα του λιμανιού, ενώ όσο περισσότερο επιτρέπουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση χωρίς συντήρηση τόσο περισσότερο μεγαλώνουν και οι ζημιές» είπε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΟΛΒ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα σχετικά της δημοπρασίας κ.λπ. για σύνταξη και υποβολή της προσφοράς τους και να παραλάβουν τα τεύχη του διαγωνισμού (έως 26-05- 2016) στα γραφεία της Ο.Λ.Β. Α.Ε., Κεντρικός Προβλήτας 382 21 ΒΟΛΟΣ, 2421025281, fax: 2421031115, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα (κόστος τευχών 10,00 €).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου