ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΤΕΕ για τα ρέματα

παρέμβαση-τεε-για-τα-ρέματα-846835

Θα ζητήσει την έκδοση ενός Π.Δ. για όλα τα υδατορέματα

Είναι ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης να αναλάβει τη σύνταξη ενός Προεδρικού Διατάγματος για τα υδατορέματα του Πηλίου και όχι του κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου ξεχωριστά, όπως προβλέπει ο νέος Νόμος 4258/14, λένε οι μηχανικοί, οι οποίοι θα καταγράψουν το πρόβλημα και θα παρέμβουν με έγγραφο προς τους τοπικούς βουλευτές και τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Ο Νόμος για την οριοθέτηση των ρεμάτων δεν προέβλεψε την περίπτωση παραδοσιακού οικισμού με έντονο το φαινόμενο των υδατορεμάτων, όπως συμβαίνει στο Πήλιο και γι’ αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει για το βουνό των Κενταύρων, κατέληξε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, στην τελευταία της συνεδρίαση. «Θα επιμείνουμε ότι στην περίπτωση του Πηλίου απαιτείται η έκδοση ενός προεδρικού Διατάγματος από την ίδια την Κεντρική Διοίκηση. Από και κει και πέρα θα ζητήσουμε μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος», ανέφερε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα.

Στη Διοικούσα Επιτροπή στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας Χρυσόστομος Αποστόλου, που ανέλυσε και τα προβλήματα, επισημάνθηκε ότι στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ουδείς ιδιοκτήτης έχει την οικονομική δυνατότητα να κινήσει διαδικασία έκδοσης Π.Δ. αφενός και αφετέρου σε κάθε περίπτωση διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να την επωμιστεί πρωσικά. Στο ΤΕΕ Μαγνησίας έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε αναφορές από μηχανικούς για τα προβλήματα που συναντά η εφαρμογή του νέου Νόμου σε μία περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει βουτιά και ο κλάδος πλήττεται από ανεργία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου