ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν την αποχή οι μηχανικοί

συνεχίζουν-την-αποχή-οι-μηχανικοί-3094

Με τις κινητοποιήσεις εκφράζουν την οργή τους για την υφαρπαγή των αποθεματικών του κλάδου

Συνεχίζουν την αποχή και αυτήν την εβδομάδα παρά την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου οι μηχανικοί, οι οποίοι συμπληρώνουν τέσσερις μήνες μη συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συμβούλια και επιτροπές. Η πρόεδρος του Τεχνικό Επιμελητηρίου Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα ενημέρωσε ότι τοπικό ΤΕΕ εξετάζει παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα μέτρα αντίδρασης πέραν της απεργίας.

Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει σοβαρά τους ιδιώτες μηχανικούς, εξήγησε η πρόεδρος του ΤΕΕ, επισημαίνοντας ότι μελετώνται όλοι οι τρόποι για την άσκηση πίεσης για αλλαγή του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Η οργή μας είναι αιτιολογημένη. Το ΤΣΜΕΔΕ αποτελούσε ένα βιώσιμο ταμείο, με αποθεματικό, το οποίο μπορούσε να φροντίζει τόσο για τις συντάξεις, όσο και για την περίθαλψη των μηχανικών χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, αυτό που ουσιαστικά συνέβη είναι ότι έγινε υφαρπαγή των αποθεματικών μας, ενώ άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι και με τη διαχείριση της Τράπεζας Αττικής.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας έχει αποφασίσει και συμμετέχει σε κάθε διαμαρτυρία. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τον τρόπο κινητοποίησης, λαμβάνονται από το κεντρικό ΤΕΕ και είναι δεσμευτικές για τα περιφερειακά τμήματα.

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν εκ νέου οι συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Η κ. Καπούλα είπε ότι πρέπει να τεθούν εκ νέου τα ζητήματα καθημερινότητας της πόλης, αλλά και του κλάδου προς τα αρμόδια υπουργεία, όπως για νομοθετικά ζητήματα, τα οποία αν και επιδέχονται βελτιώσεις, ωστόσο, «πάγωσαν» με τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

«Αλλωστε επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση ασχολείται με το χρέος, το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα και όλα τα υπόλοιπα θέματα, που επίσης δημιουργούν δυσπραγία και δυσκολία, όπως στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και της νομοθεσίας έχουν μείνει πίσω», ανέφερε η πρόεδρος.

Οι μηχανικοί όλο το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. «Είχε γίνει κατανοητό ότι επρόκειτο για αγώνα απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον ελεύθερο επαγγελματία επιστήμονα», είπε η ίδια και εξέφρασε την προσωπική της εκτίμηση ότι στο εξής πρέπει να δρομολογηθούν νέοι τρόποι διαμαρτυρίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου