ΤΟΠΙΚΑ

Και τυπικά η λύση της σύμβασης για το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου

και-τυπικά-η-λύση-της-σύμβασης-για-το-πά-3102

Μεταξύ Οργανισμού Λιμένος Βόλου και δήμου Βόλου

Τυπικά στη λύση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στο δήμο Βόλου προχώρησε χθες στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Η απόφαση του Οργανισμού ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί αποφάσεις στη Διαύγεια για την περιποίηση του πρασίνου και ο ΟΛΒ έχει προχωρήσει σε ενέργειες ανάληψης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του πάρκου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, με προχθεσινή του επιστολή προς τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου και τους βουλευτές του Νομού ενημέρωσε για το θέμα.

Με χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε ότι «εφόσον το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου δεν ενδιαφέρει το δήμο -και χωρίς να έχουμε καμία διάθεση αντιπαλότητας- θα μεριμνήσουμε εμείς όσο καλύτερα μπορούμε. Το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένας κοινόχρηστος δημόσιος χώρος, στον οποίο κινούνται οι πολίτες, απολαμβάνουν το πράσινο και ό,τι αυτός παρέχει.

Θα κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε το πάρκο, να το φροντίσουμε παρότι δεν είναι λιμενική διαδικασία. Δεν είναι δηλαδή το νούμερο ένα προτεραιότητα του ΟΛΒ» είπε και επισήμανε ότι: «Αν και έχει γίνει πολύς ντόρος, αυτό είναι ένα απλό ζήτημα, διαδικαστικό για εμάς. Αφορά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της χερσαίας ζώνης του λιμένα, το οποίο όμως είναι σημαντικό για τον πολίτη» συμπλήρωσε.

Η επιστολή

Σύμφωνα με την επιστολή ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε τα εξής: «Σε απάντηση σχετικών εγγράφων και αντιπαρερχόμενος το τελεσιγραφικό ύφος, που δεν αρμόζει στοιχειωδώς στην επικοινωνία μεταξύ υπηρετούντων δημόσιες αρχές σας γνωρίζω ότι η ανάκληση της ισχύος της παραχωρητήριας Απόφασης του δικαιώματος χρήσης των χώρων του πάρκου έναντι του Δήμου σας, θα συζητηθεί εκ νέου τελικώς στο αρμόδιο Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. στην αυριανή του συνεδρίαση. Επισημαίνεται ότι η ισχύς των παραχωρητήριων Πράξεων ανακαλείται με Απόφαση του φορέα από τις εξέδωσε, κατά τον ισχύοντα Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Πέραν των τυπικών διαδικαστικών, όμως σας γνωρίζω ότι ο Οργανισμός μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ανάληψης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του πάρκου, καθώς και περιποίησης του πρασίνου.

Συνεπώς παρακαλώ θερμά για την ενημέρωσή σας επί των ανωτέρω, προ της αποστολής τελεσιγραφικού τύπου και δηκτικού περιεχομένου επιστολών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου