ΤΟΠΙΚΑ

«Παραποίησαν τα πρακτικά»

παραποίησαν-τα-πρακτικά-3191

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κάνει λόγο για συνδικαλιστική αλητεία

Διαρροή ανεπίσημων και ανυπόγραφων πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παραποιημένων ως προς τον αριθμό ψηφισάντων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης για τον απολογισμό της Διοίκησης οικονομικού έτους 2015, ο οποίος παρουσιάζει απόκλιση ως προς τα έξοδά του κατά 70.000 ευρώ.

Ο κ. Γαϊτάνης κάνει λόγο για «συνδικαλιστική αλητεία» επισημαίνοντας ότι τον απολογισμό ψήφισαν έξι μέλη και όχι πέντε καθώς παρών ήταν και ψήφισε υπέρ και ο κ. Γεροκωνσαντής ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση στη συνέχεια. Ως εκ τούτου επισημαίνει ότι ο απολογισμός είχε έξι θετικές ψήφους, ενώ έξι σύμβουλοι – δικηγόροι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη διαχείριση των χρημάτων.

Ο ίδιος απέδωσε την απόκλιση των εξόδων κατά 15.000 ευρώ στη μείωση των διπλότυπων λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο απολογισμός, εξήγησε, παρουσίασε 55.000 λιγότερα έσοδα από τα προϋπολογισθέντα και πρόσθεσε ότι «προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος».

Ο οικονομικός απολογισμός για το 2015 καταψηφίστηκε με ψήφους έξι υπέρ και έξι υπέρ. Παρόντα ήταν 12 μέλη από τα 15 του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά υπέρ του οικονομικού απολογισμού ψήφισαν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γαϊτάνης, Μαρδέλης, Βασιλικός, Χατζησταματίου και Ταταριώτης, Γεροκωνσταντής. Κατά ψήφισαν τα μέλη κ.κ. Σολιδάκης, Κλεφτάκη, Κατσιακιώρης, Κόκκαλης, Ξυφώλη και Καλαφάτη.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μπακαλιάνος, Γκούμας, Κλειδωνάρης. Ο απολογισμός αποτέλεσε θέμα σε δύο απανωτές γενικές συνελεύσεις οι οποίες ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να συγκληθούν ελλείψει απαρτίας.

Δικηγόροι υποστηρίζουν ότι πρώτη φορά στα χρονικά του Δ.Σ.Β. καταψηφίζεται ο οικονομικός απολογισμός ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν αναφέρονται σε οικονομικές ατασθαλίες αλλά σε κακή διαχείριση των χρημάτων.

Να επισημανθεί ότι απόκλιση στα έξοδα παρουσιάστηκε και το 2014 και ήταν ύψους 30.000 ευρώ, ενώ γνωστή έχει γίνει από τη Διοίκηση του Δ.Σ.Β. κατά καιρούς η περαιτέρω μείωση στα διπλότυπα και το 2015 λόγω της οικονομικής κρίσης με στατιστικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και στον Τύπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου