ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΟΛΒ αρμόδιος για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

ο-ολβ-αρμόδιος-για-το-πάρκο-του-αγίου-κω-14517

Το θέμα θα συζητηθεί σε Δ.Σ. του Οργανισμού

Με τα δικά του μέσα και μεθόδους θα μεριμνήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για τη συντήρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος του δήμου Βόλου για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, υποναύαρχος εν αποστρατεία, είπε χθες ότι ο δήμος Βόλου δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω συνέχιση της σύμβασης, καθώς θεωρεί ότι δεν καλύπτεται από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, που σχετίζεται με τον τρόπο παραχώρησης της χρήσης. «Ο Οργανισμός θα δει με πιο τρόπο, τον καλύτερο δυνατό, θα λειτουργήσει κανονικά το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά, θέμα που θα εξεταστεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ.

Να επισημανθεί ότι με την παραχώρηση της χρήσης στο δήμο Βόλου μέχρι το 2021 ο δήμος ήταν υποχρεωμένος για την καθαριότητα του χώρου, την περιποίηση του πρασίνου, τη συντήρηση των παιδικών χαρών.

Με την απόσυρση του δήμου Βόλου από τη σύμβαση όλα αυτά τα καθήκοντα μεταφέρονται στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο οποίος επί προεδρίας του Ιωάννη Πρίγκου είχε προχωρήσει στην εξαίρεση του επίμαχου χώρου από τις αρμοδιότητές του, καθώς ο Οργανισμός δεν έχει εκεί καμία λιμενική χρήση ή παροχή υπηρεσίας εδώ και τριάντα χρόνια.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου