ΤΟΠΙΚΑ

Εκπέμπουν σήμα κινδύνου οι ζωγραφιές προσφυγόπουλων

εκπέμπουν-σήμα-κινδύνου-οι-ζωγραφιές-17913

Επίσκεψη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ Α.Ε.

Μία πεταλούδα που θέλει να πετάξει, μία καρδιά που έχει τρυπηθεί από ένα πράσινο βέλος και ένα κορίτσι που εκπέμπει σήμα κινδύνου…

Ραγίζουν καρδιές οι ζωγραφιές που έφτιαξαν χθες τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Ραγίζουν καρδιές αν και κάθε μέρα φαίνεται ότι απεικονίζουν τη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών. Οπως ενημερώνει το μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Νίκος Μόσχος, που ανάρτησε τις ζωγραφιές, οι αντίστοιχες δημιουργίες των ίδιων παιδιών πριν λίγες μέρες ήταν τανκς και στρατιώτες.

Ο κ. Μόσχος και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνοδεία του Προέδρου και του Γραμματέα του Δ.Σ. επισκέφτηκαν χθες το χώρο φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ Α.Ε.

«Εκεί μιλήσαμε με τους πρόσφυγες και τους ενημερώσαμε για το νομικό τους καθεστώς και τα δικαιώματα τους. Προσωπικά επισκέπτομαι τέτοιους χώρους, στο πλαίσιο δράσης της ανωτέρω Επιτροπής, από το 2001. Οι συνθήκες στο συγκεκριμένο χώρο πραγματικά είναι πολύ καλές» τονίζει.

Για τις ζωγραφιές ο ίδιος σχολιάζει ότι «είναι των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο και τις πραγματοποίησαν, όση ώρα μιλούσαμε με τους γονείς τους, με μπογιές που τους δώρισε η ένωση γυναικών. Πριν από λίγες μόνο ημέρες οι αντίστοιχες ζωγραφιές των ίδιων παιδιών, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου, ήταν τανκς και στρατιώτες».

Να επισημανθεί ότι αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι που φιλοξενούνται είναι νεαρής κυρίως ηλικίας. Στον χώρο φιλοξενούνται επίσης 39 ανήλικοι. Συνολικά οι πρόσφυγες είναι 82, καθώς τις προηγούμενες μέρες αποχώρησαν οικειοθελώς άλλοι τέσσερις μετανάστες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου