Νέα πυρκαγιά στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-19, 10:37:01
(φωτο: αρχείου)
Νέα πυρκαγιά στο Πήλιο

Οι πολλές εστίες της φωτιάς κινούν υποψίες για εγκληματική αμέλεια

Πέντε μέρες μετά τις πυρκαγιές στο Καράβωμα και την Αλαταριά στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς και νέα φωτιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αυτή τη φορά στη θέση Αγιος Ταξιάρχης Τσαγκαράδας, με πολλές μικρές εστίες μάλιστα, να παραπέμπουν σε … γεωργικές εργασίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 7 το πρωί στο ακατοίκητο βουνό και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Επί τόπου έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες, ενώ παρών ήταν και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου. Το έργο της κατάσβεσης συνεχιζόταν έως τις 6.30 το απόγευμα και τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7.30 το πρωί αν και πυροσβεστική δύναμη παρέμεινε στον τόπο για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά κατέκαψε φυλλώματα και ξερούς κορμούς δέντρων σε έκταση 4,5 στρεμμάτων, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν με τις αλλαγές τουλάχιστον εννέα πυροσβεστικά οχήματα και 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Το Ανακριτικό της Τροχαίας ξεκίνησε άμεσα τη λήψη καταθέσεων για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών πρόκλησης της φωτιάς διερευνώντας εάν υπήρξε εμπρησμός από αμέλεια και σχηματίζει δικογραφία.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου επικοινώνησε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και ενημέρωσε ότι ο δήμος είναι αναγκαίο να κοινοποιεί την απαγόρευση καύσης όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η καύση ξηρών κλαδιών και χόρτων επιτρέπεται μέχρι τις 31 Απριλίου, εφόσον δεν πνέουν άνεμοι και βέβαια οι αγρότες θα τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης. Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα πρέπει να έχουν ζώνες πυροπροστασίας και δεξαμενές με νερό σε κοντινή απόσταση από τη φωτιά, ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορούν να έχουν τον έλεγχο και να μην απειλούνται περιοχές με πυρκαγιές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=