ΤΟΠΙΚΑ

Αποχή φοροτεχνικών έως 3 Μαΐου

αποχή-φοροτεχνικών-έως-3-μαΐου-24306

Καμία υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Συνέχιση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 3 Μαΐου 2016 αποφάσισε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αλλά και το νέο φορολογικό που διαρρέεται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Παππάς, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει αποφασίσει και υιοθετεί όλες τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών αναφορά με τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και ταυτόχρονα τους συγχαίρουμε για τη μέχρι σήμερα πετυχημένη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι φοροτεχνικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τέλους. «Ακολουθούμε πιστά τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας για το σχέδιο νόμου. Εξάλλου, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι παρά τις αντιδράσεις μας. Συνεχίζουμε την αποχή μέχρι τα δίκαια αιτήματά μας να εισακουστούν», ανέφερε ο ίδιος.

Κατά τον φοροτεχνικό κόσμο, το σχέδιο νόμου είναι καταστροφή. «Οπως έχουμε ξαναπεί αυτό το σχέδιο νόμου δεν είναι ασφαλιστικό, αλλά φορολογικό. Δεν έχει καμία απολύτως ανταποδοτικότητα. Οι συντελεστές που έχει για την ασφάλιση είναι εξαντλητικοί» πρόσθεσε.

Ο κλάδος πιστεύει ότι η υιοθέτηση του σχεδίου νόμου θα οδηγήσει τους επαγγελματίες σε κατάργηση των επιχειρήσεών τους. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οδηγούν τους επαγγελματίες να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους» συμπλήρωσε.

Οι φοροτεχνικοί έχουν ήδη συμπληρώσει δέκα μέρες αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας Βόλου με την έναρξη της κινητοποίησης.

Η συνέχιση της αποχής για δύο και πλέον εβδομάδες αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση από τον κλάδο, ο οποίος καταφεύγει για πρώτη φορά σε τέτοιας μορφής κινητοποίηση.

Η απόφαση για τη συνέχισής της, όπως γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, ελήφθη με σκοπό να τονιστεί εκ νέου η αντίρρηση για το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά και το νέο φορολογικό το οποίο διαρρέεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου