ΤΟΠΙΚΑ

Εφιαλτική η κατάσταση στην αγορά του Βόλου

εφιαλτική-η-κατάσταση-στην-αγορά-του-β-90611

Μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει, σχολιάζουν επαγγελματίες του κλάδου

«Νεκρή» είναι η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας παρά το γεγονός ότι τα εμπορικά εισήλθαν στην τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων, οι οποίες λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Το κλίμα στην εμπορική αγορά είναι δυσμενές. Από τη μία οι έμποροι περνούν μέρες, που δε χτυπούν καν την ταμειακή μηχανή και αγωνιούν για το αύριο, από την άλλη οι καταναλωτές φαίνονται φοβισμένοι και αβέβαιοι και υπό το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας δεν προβαίνουν παρά στις απολύτως αναγκαίες αγορές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι υπάρχουν μέρες που η αγορά «βλέπει» μηδενικούς τζίρους και άλλες, που και πάλι η κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική.

«Τα εμπορικά καταστήματα διανύουν την τελευταία εβδομάδα ενός νεκρού μήνα, αλλά και μίας περιόδου εκπτώσεων με πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Και δυστυχώς κάθε μέρα η εικόνα επιδεινώνεται. Πλέον η κατάσταση έχει γίνει εφιαλτική για τους εμπόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν χρήματα. Αν δεν πάψει να ακολουθείται η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό. Δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας των καταναλωτών, αλλά και ουσίας», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση Δημήτρης Κανελλής, ο οποίος επιβεβαίωσε και από την πλευρά του ότι η αγορά διέρχεται πολύ δύσκολες μέρες.

Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα έχουν φτάσει και ξεπεράσει το 50-60%, ωστόσο και πάλι οι αγορές είναι μετρημένες. Ο κ. Κανελλής απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές ενόψει των καθιερωμένων αγορών της Αποκριάς να απορρίψουν τα πολυκαταστήματα και να προτιμήσουν να ενισχύσουν την εμπορική αγορά, ώστε τα χρήματά τους να μείνουν και να επενδυθούν για τον τόπο τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνουν τις αγορές τους από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται μόνιμα στην πόλη μας. Υπάρχουν καλές τιμές, μεγάλη ποικιλία προϊόντων, επάρκεια» συμπλήρωσε.

Η αγορά αδυνατεί να πληρώσει τα πάγια έξοδά της. Από πλευρά της Αγωνιστικής Συνεργασίας η Σοφία Βλαχοπούλου είπε ότι τα εμπορικά καταστήματα έχουν καθημερινά έξοδα περί τα 350-450 ευρώ. «Τα έξοδα αυτά δεν μπορούν να βγουν. Υπάρχουν μαγαζιά που δεν χτυπάνε ταμείο κάθε μέρα. Δεν θα μπει κανείς στο μαγαζί τους. Ολόκληρος ο Φεβρουάριος δούλεψε πολύ λίγο. Ακόμη και τα καταστήματα με είδη ένδυσης – υπόδησης είχαν πρόβλημα. Και δυστυχώς τα μαγαζιά που δεν κινήθηκαν δεν θα έχουν και χρήματα για να βάλουν καινούργιο εμπόρευμα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου