ΤΟΠΙΚΑ

Διάρρηξη – μυστήριο στο Ορφανοτροφείο του Βόλου

διάρρηξη-μυστήριο-στο-ορφανοτροφεί-96000

Ανω – κάτω φάκελοι και έγγραφα στο γραφείο της διοίκησης

Μυστηριώδης διάρρηξη στο Ορφανοτροφείο Βόλου την Κυριακή το βράδυ. Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν το πατζούρι και μπήκαν από το παράθυρο στο εσωτερικό, έκαναν άνω κάτω τα έγγραφα του γραφείου και αποχώρησαν δίχως να αφαιρέσουν χρήματα ή συσκευές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε τη Δευτέρα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο προκειμένου να οδηγηθεί στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από την υπάλληλο του γραφείου, με το άνοιγμά του και ενημέρωσε αμέσως τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Η υπάλληλος βρήκε στο γραφείο ανοιγμένους φακέλους και πεταμένα έγγραφα. Ωστόσο, με την πρόοδο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι δεν έλειπαν ούτε χρήματα ούτε συσκευές, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών.

Η πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, Σοφία Ιωάννου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι την Τρίτη η Διοίκηση θα γνωρίζει αν αφαιρέθηκαν ή καταστράφηκαν έγγραφα από την Υπηρεσία.

«Ερευνούμε όλα τα αρχεία της Υπηρεσίας, καθώς οι διαρρήκτες ανακάτεψαν όλα τα έγγραφα. Η Γραμματέας με ενημέρωσε στις 9.10 το πρωί για την αναστάτωση που υπήρχε στο γραφείο. Διαπίστωσαν με τα ίδια μου τα μάτια ότι δεν έλειπε υλικό όπως υπολογιστές ή άλλες συσκευές, όμως πολλά έγγραφα βρισκόταν πεταμένα και φάκελοι ήταν σκισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ιωάννου κάλεσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου στο Ίδρυμα, προκειμένου να πάρει αποτυπώματα. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου