ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων

μπαράζ-εμπρησμών-σε-κάδους-απορριμμά-97183

Υπ’ ατμόν η Πυροσβεστική, καθώς έξι κάδοι φλέγονταν

Σειρά κλήσεων για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο Βόλο δέχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η οποία συνέχιζε έως αργά το μεσημέρι την προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσής τους, ερευνώντας αν υπήρχε εμπρησμός.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά έξι φορές ήχησε το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής.

Από τις 12.20 μέχρι και τις 12:40 πολίτες ανέφεραν καιόμενους κάδους σε διάφορα σημεία του καλλικρατικού δήμου. Στην οδό Πολυμέρη, κοντά στην Παναγία Τρύπα, στην Αγριά κοντά στο ξενοδοχείο Valis, στα κάτω Λεχώνια κοντά στον Άγιο Γεώργιο, στα Άνω Λεχώνια στην αφετηρία από το τρενάκι, κάδοι φλέγονταν. Πολίτες καλούσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε οι κάδοι να μην καταστραφούν ολοσχερώς και βέβαια η φωτιά να μην επεκταθεί σε άλλα σημεία.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα πυροσβεστικά οχήματα επενέβησαν άμεσα χωρίς χάσιμο χρόνου με τον απαιτούμενο αριθμό πυροσβεστών.

Οι φωτιές σβήστηκαν γρήγορα. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των συμβάντων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αφού συνολικά η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά από έξι κάδους σε είκοσι λεπτά της ώρας, κίνησαν υποψίες για εμπρησμό.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής έπαιρνε καταθέσεις από μάρτυρες μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε ύποπτη κίνηση ατόμων, ώστε οι πυροσβεστικές αρχές να προχωρήσουν σε σύλληψη. Επιπλέον, οι υπάλληλοι του Ανακριτικού συνέλεγαν κάθε χρήσιμο στοιχείο, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Εκτός από τη ζημιά στην περιουσία του δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου θα μπορούσε το ίδιο χρονικό διάστημα να κληθεί για ένα πιο σοβαρό περιστατικό φωτιάς και να μην έχει διαθέσιμο το συνολικό αριθμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που απαιτούνται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου