ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα προστασίας για λουόμενους

μέτρα-προστασίας-για-λουόμενους-101812

Σύσκεψη από το Λιμεναρχείο Βόλου για την προετοιμασία των δήμων

Σύσκεψη για την προετοιμασία των πολυσύχναστων παραλιών για το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποιήθηκε χθες στο Λιμεναρχείο Βόλου με τη συμμετοχή του συνόλου των εκπροσώπων των δήμων της χερσαίας Μαγνησίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Η σύσκεψη αποφάσισε τη διατήρηση του αριθμού των πολυσύχναστων παραλιών ως είχαν πέρυσι. Στη λίστα προστέθηκαν μόνο οι Πλάκες, όπου επίσης θα προσληφθεί ναυαγοσώστης, καθώς το καλοκαίρι του 2015 παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην προσέγγιση σκαφών και την επισκεψιμότητα και καταγράφηκαν προβλήματα.

Η Διοικήτρια της Λιμενικής Αστυνομίας, Αθηνά Κυρίτση, είπε ότι υπήρξε ομοφωνία στις αποφάσεις της Επιτροπής και όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν για τις υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσουν σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η κείμενη νομοθεσία.

Στο δήμο Βόλου υπάρχουν οχτώ χαρακτηριζόμενες ως πολυσύχναστες παραλίες, στο δήμο Νοτίου Πηλίου πέντε, στο δήμο Αλμυρού πέντε και στο δήμο Ρήγα Φεραίου μία.

Στις πολυσύχναστες παραλίες οι δήμοι έχουν υποχρέωση να έχουν ναυαγοσώστη ανά 500 μέτρα, να έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση του βάθρου τους και τον εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα εφόδια, την οριοθέτηση της κολύμβησης για τους λουόμενους εφόσον υπάρχει περαιτέρω εκμετάλλευση κ.α.

Η κ. Κυρίτση δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς στην πρόσκληση της Επιτροπής ανταποκρίθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας. Αναλυτικά στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου Βόλου ο Κωνσταντίνος Γανωτής, από το δήμο Αλμυρού, ο κ. Ευάγγελος Καλατζής, από το δήμο Νοτίου Πηλίου ο κ. Δημήτρης Φαλκής, από το δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η κ. Γεωργία Χριστοδούλου, από το δήμο Ρήγα Φεραίου η κ. Κωνσταντίνα Βλασταρίδου και από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ο κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Οι έλεγχοι για την τήρηση της κείμενης νομοθεσία ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 15 Σεπτεμβρίου. Το Λιμεναρχείο Βόλου είναι υποχρεωμένο να ερευνά την τήρηση της νομοθεσίας με τακτικούς ελέγχους από κλιμάκια της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση και ενημέρωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε σύγκριση με άλλα χρόνια οι δήμοι συμμορφώθηκαν πέρυσι με τις υποχρεώσεις τους, προσέλαβαν έγκαιρα τους ναυαγοσώστες και εξασφάλισαν τα απαιτούμενα εφόδια αν και πάλι καταγράφηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας όπως αυτή ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 23 του 2000.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου