ΤΟΠΙΚΑ

Τροχαίο στη διάβαση Μελισσατίκων

τροχαίο-στη-διάβαση-μελισσατίκων-104106

Λεωφορείο πλακώθηκε από την μπάρα της σιδηροδρομικής διάβασης

Τρόμος την Τετάρτη στις 7.30 στα Μελισσάτικα. Λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο για Μελισσάτικα, διερχόμενο από τη σιδηροδρομική διάβαση, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πλακώθηκε από την μπάρα, με αποτέλεσμα υπό το φόβο ότι θα περνούσε τρένο να την παρασύρει και να την ξηλώσει, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Στο λεωφορείο, εκτός από τον οδηγό, επέβαιναν και δύο παιδιά, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Οι υλικές ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Τρύφωνα Πλαστάρα, είναι μεγάλες στις λαμαρίνες και τα τζάμια.

Επί τόπου έσπευσαν η Τροχαία Βόλου και οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, ενώ το δρομολόγιο μετά τη λήψη καταθέσεων συνέχισε κανονικά για να παραλάβει τα παιδιά από τα Μελισσάτικα με προορισμό το σχολείο τους. Στο ίδιο σημείο έχουν συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές παρόμοια ατυχήματα, με πιο πρόσφατο στις 28 Ιανουαρίου, όταν μάλιστα το λεωφορείο κατέβαινε από τα Μελισσάτικα με 20 μαθητές. «Η μπάρα ανοιγοκλείνει μόνη της χωρίς να περνάει τρένο. Ο ΟΣΕ πρέπει να εξετάσει το θέμα γιατί είναι πολύ επικίνδυνο», σημείωσε ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, οι τεχνικοί του Οργανισμού που μετέβησαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν να υπάρχει βλάβη. Ο σταθμάρχης Μιχάλης Χατζής, δήλωσε ότι το τρένο έκανε στάση στα Μελισσάτικα και κατά τη διάρκεια της στάσης οι μπάρες εξακολουθούν να δουλεύουν.

«Ενώ πρέπει να σηκωθούν στα δύο λεπτά, ωστόσο, παρέμειναν κατεβασμένες επιπλέον χρόνο. Στο χρόνο αυτό πέρασε το λεωφορείο και προφανώς τις παραβίασε. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε και ο φωτεινός σηματοδότης και η ηχητική προειδοποίηση. Εάν δεν δουλεύει ένα από τα μέρη η διάβαση είναι σε βλάβη», συμπλήρωσε.

Ο υπεύθυνός του ΟΣΕ στο Βόλο Γιάννης Αντωνιάδης, από την πλευρά του πρόσθεσε ότι «αν αναβοσβήνουν οι σηματοδότες χρειάζεται να περάσει μισό λεπτό, ώστε η μπάρα να εμποδίσει τη διέλευση. «Αν επιχειρήσεις να περάσεις παρά το προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη, τότε η μπάρα θα πέσει στο κεφάλι σου». Η Τροχαία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης του ατυχήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου