ΤΟΠΙΚΑ

Κινηματογραφική διαφυγή δύο τροφίμων από το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

κινηματογραφική-διαφυγή-δύο-τροφίμω-105442

Με κλοπή δικύκλου, ταξί αλλά και καταδίωξη στην Εθνική

Πήδησαν τα κάγκελα του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρένων Βόλου, έκλεψαν δίκυκλο, έκλεισαν το δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία την οδηγό του, πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στις 3.30 το πρωί στην περιοχή Τσιγάντε στη Νέα Ιωνία και ακολούθησε καταδίωξη των τροφίμων. Η οδηγός του ταξί ευτυχώς πρόλαβε και πήρε από το αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή το κινητό της και ειδοποίησε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε άμεσα την αναζήτηση του ταξί το οποίο τελικά εντόπισε ενώ εκείνο περνούσε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στους χώρους της Α’ Βιομηχανικής πλην όμως δεν τα κατάφεραν. Πέρασαν στη Β’ Βιομηχανική όμως τα περιπολικά τους είχαν κυκλώσει. Ακολούθησαν έτσι τη κατεύθυνση προς Λάρισα την οποία επίσης άλλαξαν στην πορεία και κινήθηκαν προς Λαμία. Η καταδίωξη συνεχιζόταν στην Εθνική Οδό με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά τινάχτηκαν στον αέρα και ακινητοποιήθηκαν, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με περιπολικά από τον Αλμυρό. Στον κόμβο Ραχών το ταξί ακολούθησε το παλιό δίκτυο μέσα από τα χωριά της Στυλίδας.

Οι κάτοικοι των χωριών από τις Ράχες μέχρι τη Στυλίδα, τον Αχινό μέχρι τον Καραβόμυλο αναστατώθηκαν από τις σειρήνες των περιπολικών. Κοντά στο Δημαρχείο της Στυλίδας ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και τα περιπολικά που κατέφθαναν. Το ταξί είχε συγκρουστεί σε κολώνα και οι τρόφιμοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψή τους. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Φθιώτιδας η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή. Από το Ιδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων διέφυγαν την Τρίτη τα ξημερώματα τέσσερις συνολικά τρόφιμοι ίδιας ηλικίας γύρω στα 17- 18 ετών. Οι δύο τρόφιμοι που καταδιώχτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες φορούσε ο ένας μαύρη φόρμα και ο δεύτερος τζιν παντελόνι.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ταξί και το μετέφεραν στο Βόλο. Εχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές που κοστολογούνται γύρω στις 5.000 ευρώ, καθώς το αυτοκίνητο ήταν χτυπημένο σε διάφορα σημεία περιμετρικά του, το παρμπρίζ διαλύθηκε, ενώ οι αερόσακοι άνοιξαν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου, Δημήτρης Φιλίππου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στην περιοχή γύρω από το Ιδρυμα δημιουργούνται συχνάπυκνά προβλήματα, πρώτη φορά όμως τέτοιας έκτασης. Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι ανάγκη να γίνει μετεγκατάστασή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου