Εξώδικο – απάντηση στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

εξώδικο-απάντηση-στην-καταγγελία-το-113789

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μιλά ο δήμαρχος Αλμυρού και προειδοποιεί με μήνυση και αγωγή

Στη Δικαιοσύνη κατά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και της προέδρου του Θάλειας Στάχτου προτίθεται να προσφύγει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης μετά την καταγγελία που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού ότι «ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Ο δήμαρχος έδωσε χθες εντολή στο νομικό του σύμβουλο, Αλέξανδρο Κοσμά, να κοινοποιήσει εξώδικο για ανάκληση των συκοφαντήσεων και των ύβρεων που έγιναν μέσω του Τύπου εντός πέντε ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί με μήνυσηκαι αγωγή.

«Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες δεν μπορούν να μου προξενήσουν ούτε φόβο ούτε πανικό. Ξέρω ότι έχω δίκιο και έχω τη στήριξη όλων των πολιτών του δήμου. Αλλωστε το 57% των πολιτών, που με επέλεξαν για δήμαρχο, δεν είναι ούτε φασίστες ούτε τραμπούκοι» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Εσερίδης και πρόσθεσε ότι: «Η δημοτική αρχή λειτουργεί με γνώμονα τη Δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Κατάφερε και έκλεισε τον απολογισμό του δήμου στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 με αποθεματικό 1,8 εκατ. ευρώ, ο οποίος είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας του δημάρχου, της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων του δήμου. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να καθιερώσουν την αναρχία ως κανόνα της Δημοκρατίας κάνουν λάθος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις καταγγελίες των συμβούλων της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, Νίκου Τσανή και Δημήτρη Τσούτσα, ότι με αφορμή την καταγγελία των εργαζομένων αποκαλύφτηκε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής και τόνισε για να ξέρει ο κόσμος, όπως ισχυρίστηκε, ότι βάσει των καταγγελιών αυτών προς ορισμένους υπαλλήλους ενήργησε και ο ίδιος και γι’ αυτό τέτοιες συμπεριφορέςεκ μέρους της εν λόγω παράταξης τον αναγκάζουν να μη θεωρεί ότι «έχει σοβαρή αυτοδιοικητική στάση στα δημοτικά πράγματα».

Σχετικά με τις σχέσεις του με τους 176 υπαλλήλους του δήμου, είπε ότι τουλάχιστον με τους 170 βρίσκεται σε άριστη συνεργασία και τον έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθενται να δουλεύουν προκειμένου να πληρώνονται τέσσερις – πέντε. «Αυτά έχουν τελειώσει» είπε ο δήμαρχος και επικαλέστηκε το παράδειγμα των 3.700 οικογενειών που δεν πληρώνουν τέλη στο δήμο με ευθύνη ορισμένων υπαλλήλων, των 4.000 οικογενειών που πληρώνουν τέλη για ένα έως τριάντα τετραγωνικά μέτρα επειδή δεν τους έχει γίνει έλεγχος επίσης με ευθύνη ορισμένων υπαλλήλων, των επιχειρήσεων που καταβάλλουν κανονικά τα δημοτικά τους τέλη με ποσά έως και 13.000 ευρώ όταν 44 επιχειρηματίες οφείλουν στο δήμο 600.000 ευρώ και συνεχίζουν να μη χρεώνονται μέχρι σήμερα, επίσης με την ευθύνη ορισμένων υπαλλήλων. «Για όλα αυτά θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Πολιτική ας κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Στο δήμο Αλμυρού αποφασίσει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο που είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι» είπε ο ίδιος.

Ειδικά για την κ. Στάχτου, ο κ. Εσερίδης καταλόγισε «ενέργειες υπό μορφής show», οι οποίες όμως, όπως είπε,δεν τον φοβίζουν καθώς ο ίδιος έχει συνδικαλιστική ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων ως πρόεδρος 100 εργαζομένων στη Μεταλλουργική με δίκαιους και πολύχρονους αγώνες υπέρ των εργαζομένων.

Αναφορά έκανε και για «πολιτικές περιφρούρησης ψηφοφόρων εκβιαστικού χαρακτήρα», τις οποίες, όπως υποστήριξε, «κατήγγειλε στην πρώτη συνάντησή του με το Σωματείο στο γραφείο του και η κ. Στάχτου δέχτηκε τους χλευασμούς δύο μελών του Συμβουλίου».

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι το κείμενο της καταγγελίας δεν εμπεριείχε μόνο συκοφαντίες αλλά και ύβρεις, για τις οποίες τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον της προέδρου του Σωματείου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορείται ο δήμαρχος για φασιστική συμπεριφορά και χουντικές πρακτικές. Σε καταγγελία προβαίνουμε μετά από διαφωνία όχι πριν καν συζητήσουμε και διαφωνήσουμε. Υπήρχε πρόθεση για σπίλωση του προσώπου μου στο δημοτικό συμβούλιο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου