ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολικές καταλήψεις σε Εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ

συμβολικές-καταλήψεις-σε-εφορία-ικα-ο-115787

Σειρά αγωνιστικών δράσεων ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποφάσισε χθες σε συνεδρίαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας στην οδό Παύλου Μελά η συντονιστική επιτροπή των φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο γραμματέας του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλόκο Μικροθηβών Τάκης Σπαθής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Χρήστος Ξηραδάκης και πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας.

Κατά τη διάρκειά της έγινε ανταλλαγή απόψεων και ο πρώτος απολογισμός για τη μέχρι σήμερα πορεία των κινητοποιήσεων, για τον οποίο αποφασίστηκε να παραχωρηθεί αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ οπότε θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δράσεων.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Εφορίας στις 8 το πρωί την Παρασκευή και να αναρτήσει πανό με περιεχόμενο σχετικό με το ασφαλιστικό, ενώ την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση πανό στο ΙΚΑ και στον ΟΕΕ. Μετά την εκδήλωση της Τετάρτης υπάρχει σκέψη μέχρι τέλος του μήνα να διοργανωθεί συναυλία – συλλαλητήριο.

Επίσης, μέχρι τέλος του μήνα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να εκφραστούν τα αιτήματα όλων των φορέων και να ανταλλαχθούν απόψεις.

Η συντονιστική επιτροπή μετά την πραγματοποίηση της γενικής απεργίας την περασμένη Πέμπτη θα συνεχίσει να συνέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως των εξελίξεων που θα παρουσιάζονται.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου