ΤΟΠΙΚΑ

10 μήνες φυλάκιση για απόπειρα κλοπής

10-μήνες-φυλάκιση-για-απόπειρα-κλοπής-120075

Από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Είδε δυο παιδιά στο προαύλιο του Ορφανοτροφείου Βόλου χθες τα ξημερώματα, ενώ επέστρεφε σπίτι του με τα πόδια, πήδηξε τα κάγκελα από περιέργεια για να δει τι συμβαίνει και συνελήφθη.

Αυτό ισχυρίστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 25χρονος Βολιώτης, προκειμένου να δικαιολογηθεί για την απόπειρα κλοπής που κατηγορούταν πλην όμως δεν έπεισε το Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που επενέβησαν άμεσα μετά από κλήση περίοικων ότι άγνωστος ετοιμαζόταν να εισέλθει στο Ορφανοτροφείο για να κλέψει τον συνέλαβαν επί τόπου, ενώ βρήκαν στο προαύλιο και κατάσχεσαν έναν κόφτη τον οποίο προφανώς θα χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις εξεταζόμενος από το Δικαστήριο λέγοντας ότι υπήρχαν κάποια μικροαντικείμενα τα οποία όμως δεν τον ενδιέφεραν γιατί είχαν μικρή αξία στην μαύρη αγορά χαλκού γεγονός που γνώριζε γιατί παλαιότερα έκανε εργασίες με παλιοσίδερα.

Ωστόσο, ο ίδιος επέμενε ότι απλώς βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος και παρακαλούσε το Δικαστήριο να του δώσουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα χρήματα και να πληρώσει την ποινή.

Ο κλέφτης, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Μετά το πέρας του Δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου