ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντάσεις στο συμβούλιο Αλμυρού στην προχθεσινή συνεδρίαση

εντάσεις-στο-συμβούλιο-αλμυρού-στην-π-121000

Προκάλεσε η αιφνίδια παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Σε μύλο με το «καλησπέρα» μετέτρεψε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού η παρέμβαση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου με την πρόεδρο Θάλεια Στάχτου επισκέφτηκε το δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε να συζητήσει για «φασιστικές πρακτικές και μεθοδεύσεις εναντίον των υπαλλήλων του δήμου από το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τη δημοτική αρχή».

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης παίρνοντας το λόγο είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης καθώς παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοτικής αρχής που έχει εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Καλλές επεσήμανε ότι η συζήτηση θα γινόταν παράτυπα, καθώς δεν επρόκειτο ούτε για θέμα της συνεδρίασης ούτε και για αντικείμενο για το οποίο έχει αρμοδιότητα να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, παίρνοντας το λόγο πρότεινε τη συζήτηση του θέματος ώστε η δημοτική αρχή να έχει τη χρυσή ευκαιρία και να απαντήσει.

Ωστόσο, ο Σύλλογος ζητούσε επίμονα πέντε λεπτά για τη συζήτηση του θέματος αν και δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε στα εκτός ημερησίας διάταξης και δεν περίμενε να φτάσει στο τέλος η συνεδρίαση, πυροδοτώντας αντιδράσεις από στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο επικεφαλής μειοψηφίας Νικόλαος Τσανής παίρνοντας το λόγο ζήτησε επίσης συζήτηση του θέματος, ενώ ο κ. Καλλές επέμενε ότι θέματα συμπεριφοράς του δημάρχου δεν είναι αντικείμενο συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου και τόνισε ότι το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης εάν το θέλει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Τελικά η αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποχώρησε. Το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε όλα τα θέματα για τα οποία έλαβε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις έγκριση με εξαίρεση το επιχειρησιακό σχέδιο και τη διασύνδεση του δήμου Αλμυρού με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία και πέρασαν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου