ΑΛΜΥΡΟΣ

Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Αλμυρού – Εκτελέστηκε το 50% του έργου

βιοκλιματική-αναβάθμιση-πλατείας-αλ-123921

Τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί η μεγάλη παρέμβαση

Με ταχείς ρυθμούς, μετά την τετράμηνη παράταση που έλαβε ο εργολάβος για την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου κατά κύριο λόγο λόγω των καθυστερήσεων στις παραγγελίες των υλικών που προκάλεσαν τα capital controls, συνεχίζεται η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αλμυρού, το έργο έχει υλοποιηθεί κατά 50% του συμβατικού αντικειμένου, ενώ οι εργασίες είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί όλες οι υποδομές που προβλέπονται από τη μελέτη σε μπετόν και οι δαπεδοστρώσεις με μάρμαρο, ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση τσιμεντόπλακων στα ανατολικά της πλατείας.

Στο κέντρο της πλατείας κατασκευάζεται η λίμνη, ενώ ολοκληρώθηκε η δαπεδόστρωση στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και οι εργασίες συνεχίζονται στην οδό Αθηνών όπου αναμένεται να γίνει σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μελέτη και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Μυρμιδόνων», η οποία θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού στις 6 το απόγευμα.

Το δίκτυο που έχει κατασκευαστεί στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού» επί της οδού Βασ. Γεωργίου έχει σταματήσει στη συμβολή με την οδό Μυρμιδόνων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκτελώντας το έργο θα γίνει η σύνδεση του υπάρχοντος δικτύου στην οδό Αχιλλέως με το νέο δίκτυο της οδού Βασ. Γεωργίου. Το όρυγμα θα έχει πλάτος 1,00μ. βάθος περίπου 2,00μ και μήκος περίπου στα 92,00μ, ενώ η διατομή του αγωγού θα είναι D600.

Πριν την κατασκευή του παρόντος έργου θα γίνουν από το Δήμο, με τον υφιστάμενο εξοπλισμό μηχανημάτων έργων, δοκιμαστικές τομές προκειμένου να εντοπιστούν τα υψόμετρα των δικτύων ΟΚΩ που υπάρχουν (κυρίως έμπροσθεν του «Γαλαξία») και να προσαρμοστούν ακριβώς οι θέσεις των νέων αγωγών. Η προμήθεια και η τοποθέτηση των αγωγών ομβρίων θα γίνουν με τη συνδρομή του δήμου και της ΔΕΥΑΑΛ.

Το έργο θα εκτελεστεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεση και πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία «περί εκτέλεσης δημοσίων έργων» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3669/08 όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. Η συνολική δαπάνη για την εκτέλεση του έργου θα ανέλθει στο ποσό των 12.627,18 € και θα βαρύνει την εξειδικευμένη πίστωση με Κ.Α.: 25-7326.017 του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου