ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για τον «Ιάσων»

διαγωνισμός-για-τον-ιάσων-123986

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ενοικίαση των χώρων του επιβατικού σταθμού «Ιάσων» θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού συνεδρίασε χθες και συζήτησε εκτενώς για το θέμα. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, η παραχώρηση του κτιρίου με αντάλλαγμα θα γίνει χωριστά για τον πρώτο όροφο του κτιρίου και το δεύτερο.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, υποναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, είπε ότι πρέπει επιτέλους να εκδηλωθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον που υπάρχει.

«Ξεκινάμε με τη λογική η παραχώρηση να έχει μακροχρόνια διάρκεια, ώστε και οι επιχειρηματίες που θα ενδιαφερθούν να έχουν σοβαρές προτάσεις και να υπάρχει βέβαια αμοιβαίο όφελος από την εκμετάλλευση» είπε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής από τη διερεύνηση που έγινε τον Ιανουάριο μήνα προκύπτει ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργία χώρων για τη λειτουργία εκθέσεων ή την πώληση προϊόντων.

Απώτερος στόχος είναι το κτίριο, που παραμένει ανεκμετάλλευτο επί χρόνια, να μπει σε τροχιά λειτουργίας.

Επαναλειτουργία Σιλό

Τρέχουν οι εξελίξεις για την επαναλειτουργία του Σιλό εφόσον τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι που προέβλεπε η κοινή υπουργική απόφαση του 2012.

Μετά την επίσκεψη των εξειδικευμένων μηχανικών πριν περίπου δέκα μέρες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την καλή μηχανολογική κατάσταση του κτιρίου, την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι δύο εταιρειών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για φορτοεκφορτώσεις αλλά και αποθήκευση φορτίων, θα επισκεφθούν τη Διοίκηση του Ο.Λ.Β. ώστε να εξεταστεί ο τρόπος συνεργασίας.

Ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε ότι η Διοίκηση εξετάζει παράλληλα και θα προχωρήσει σύντομα στις επισκευές και τον εκσυγχρονισμό των γερανών, ώστε το λιμάνι να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα φορτηγά πλοία απ’ ό,τι στο παρελθόν και με ταχύτερο τρόπο.

Συνεχίζει δε να ερευνά την τοποθέτηση φίλτρων ή σακόφιλτρων και την εγκατάσταση του συστήματος αποκονίωσης με άνοιγμα που έχει κάνει στην αγορά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου