ΤΟΠΙΚΑ

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κάλεσε σε συλλογική αντίδραση

η-πρόεδρος-του-τεε-μαγνησίας-κάλεσε-σε-128659

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το ΤΕΕ

Αγωνιστικό μήνυμα ενόψει της γενικής απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου 2016 έστειλε στην κοπή πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας χθες στο ξενοδοχείο Volos Palace, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να στείλουμε μηνύματα συλλογικής αντίδρασης από όλους τους Νομούς της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η χρονιά που πέρασε, σημαδεύτηκε από δυσάρεστες εξελίξεις που έγιναν καθημερινότητα. Αν εφαρμοστεί το σχέδιο νόμου, είπε η κ. Καπούλα, τότε ο κλάδος των μηχανικών όπως και των άλλων επιστημονικών φορέων και ελεύθερων επαγγελματιών οδηγούνται εκτός αγοράς εργασίας.

«Το σχέδιο νόμου που προβλέπει υπολογισμό των εισφορών σε ποσοστό 38,45% επί του καθαρού ετήσιου εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις οδηγεί στον εκμηδενισμό του εισοδήματος και στην περαιτέρω απαξίωση του βιοτικού μας επιπέδου» είπε η ίδια και αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του ΤΕΕ με τους υπόλοιπους 24 φορείς της Μαγνησίας. Η πρόεδρος του ΤΕΕ παρουσίασε ακολούθως τον απολογισμό έργου του ΤΕΕ τον χρόνο που πέρασε. Τις λύσεις που δόθηκαν σε δεκάδες προβλήματα που αφορούν το ΤΣΜΕΔΕ και τις ρυθμίσεις των δόσεων, τη λειτουργία επιτροπών για να την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στις αμοιβές λόγω των capita controls. Ειδική αναφορά έκανε στο κλίμα αλληλεγγύης και συνεργατικότητας που ανέπτυξε το ΤΕΕ με τους δημάρχους, τονίζοντας ότι η Διοικούσα Επιτροπή γνωρίζει το σύνολο των έργων και των θεμάτων που τους απασχολούν και μπορεί να συνδράμει.

Μνεία έκανε και για τη δράση του ΤΕΕ για τα μορφολογικά στοιχεία για τις Σποράδες ενόψει της σύνταξης Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και τη συνδρομή του στη Σκόπελο μετά τη θεομηνία. «Είμαστε στο πλευρό του δήμου όλο αυτό το διάστημα βοηθώντας στη διεκπεραίωση των διαδικασιών» είπε χαρακτηριστικά.

Για το δήμο Βόλου, η πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ότι ως Διοίκηση «φροντίσαμε να είμαστε ειλικρινής απέναντι στους συμπολίτες μας χωρίς να συγκαλύπτουμε καταστάσεις όπως για παράδειγμα το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού. Από την πλευρά μας είμαστε παρόντες στα θέματα του δήμου Βόλου με τις προτάσεις μας για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, για μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, ενώ είναι γνωστό ότι σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης της πραγματογνωμοσύνης στην υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ».

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό δράσης, η κ. Καπούλα αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΙΓ’ Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων με το ΤΕΕ αλλά και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, που όλο αυτό το διάστημα, όπως είπε, λειτουργεί σε κλίμα ομοψυχίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου