ΛΑΡΙΣΑ

Επέμεινε στην αθωότητά του ο κατηγορούμενος για βιασμό

επέμεινε-στην-αθωότητά-του-ο-κατηγορο-134079

Εως αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν οι αγορεύσεις των δικηγόρων για το διπλό βιασμό στη Λάρισα το Πάσχα του 2014 κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ανήλικων κοριτσιών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, όπου δικαζόταν 59χρονος Λαρισαίος, θείος των παιδιών.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε στο Δικαστήριο την ενοχή του 59χρονου, ενώ στην απολογία του ο κατηγορούμενος επέμεινε στην αθωότητά του. Η δίκη ξεκίνησε με τη συνέχιση της εξέτασης των υπόλοιπων μαρτύρων, έντεκα στον αριθμό, κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης.

Μεταξύ άλλων, στο Δικαστήριο εξετάστηκαν η κόρη του 59χρονου, η οποία ισχυρίστηκε με κάθε τρόπο ότι ο πατέρας την δεν θα προχωρούσε ποτέ σε τέτοιες πράξεις, καθώς ούτε βίαιος είναι ο χαρακτήρας του ούτε η υγεία του -καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα- θα του το επέτρεπαν και υποστήριξε ότι δράστης είναι ο σύντροφος της μητέρας των παιδιών, επικαλούμενη ορισμένα γεγονότα.

Συγγενικό πρόσωπο του 59χρονου ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, τονίζοντας ότι η οικογένεια των παιδιών τα είχε εγκαταλείψει, ενώ γείτονας του φερόμενου ως δράστη αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ήπιων τόνων άνθρωπο.

Η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε έως τις τρεις το μεσημέρι και στη συνέχεια έγινε ανάγνωση των εγγράφων, των ψυχολογικών – ψυχιατρικών εξετάσεων, της ιατροδικαστικής εξέτασης, των εξετάσεων των ανηλίκων.

Η μικρότερη αδερφή -σύμφωνα με την κατάθεσή της που αναγνώστηκε- είπε ότι ο θείος της τη βίασε τουλάχιστον τέσσερις φορές το Πάσχα του 2014, ότι αυτό συνέβη σε χωράφια αλλά και στο σπίτι, στο σαλόνι και το μπάνιο, ενώ η σεξουαλική εκμετάλλευσή της είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 10 ετών. Η μεγαλύτερη, ότι ο θείος μετά τις πράξεις τους έδινε γαριδάκια, σοκολάτες και ποσά της τάξεως των 10 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε τη συγγενική του σχέση, ως θείος, με την ανήλικη ανιψιά του, ικανοποιώντας τις ορέξεις του τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τότε δηλαδή που το κορίτσι ήταν μόλις 10 ετών.

Ο 59χρονος φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε επίσης την κατάσταση του οικογενειακού περιβάλλοντος της ανήλικης ασελγώντας σε βάρος της περιόδους όπως οι εορταστικές που τη φιλοξενούσε σπίτι του.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι η ανήλικη είναι καθοδηγούμενη από τη μητέρα της με ανταλλάγματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου