ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε γκαρσονιέρα από γόπες στο πάτωμα

φωτιά-σε-γκαρσονιέρα-από-γόπες-στο-πάτ-136899

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα

Σβησμένες γόπες στο πάτωμα «έβαλαν» φωτιά σε γκαρσονιέρα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στο Βόλο χθες στη 1.20 το μεσημέρι, ενώ ο ενοικιαστής απουσίαζε…

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μετά από κλήση ένοικου της επίμαχης πολυκατοικίας για φωτιά, καθώς τα σύννεφα καπνού «εισέβαλαν» και στο δικό του διαμέρισμα από το ανοιχτό παράθυρο και πανικόβλητος κάλεσε σε βοήθεια.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες έσπευσαν στον τόπο και λόγω του κατ’ επείγοντος έσπασαν την πόρτα και ξεκίνησαν την κατάσβεση. Ευτυχώς, ήταν η στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, που είχαν αναδυθεί οι πρώτες φλόγες από σκόρπια αντικείμενα στο πάτωμα ανάμεσα στα οποία και πολλά αποτσίγαρα που ήταν σβησμένα επίσης στο πάτωμα δίπλα από ένα κρεβάτι.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά εν τη γενέσει της χωρίς αυτή να πάρει διαστάσεις αν και στην γκαρσονιέρα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε αποθηκευμένο αρκετό εύφλεκτο υλικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, παντού στο διαμέρισμα υπήρχαν μπουκάλια, και πλαστικά και γυάλινα, τενεκεδάκια, κλινοσκεπάσματα, σακούλες, αποτσίγαρα διάσπαρτα ακόμη και μέσα στην ντουζιέρα!

Ο ενοικιαστής της γκαρσονιέρας όταν επέστρεψε το έργο της κατάσβεσης είχε ήδη ολοκληρωθεί και σοκαρίστηκε καθώς απουσίαζε και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε και δεν έκαψε το κρεβάτι του και τα έπιπλα του σπιτιού και βέβαια δεν απείλησε διπλανά διαμερίσματα.

Ο σύνοικος διπλανού διαμερίσματος που είχε ανοιχτά τα παράθυρα αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο για φωτιά και οι πυροσβέστες πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά εν τη γενέσει της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έσβησε τη φωτιά στις 2.07 το μεσημέρι. Το Ανακριτικό έπαιρνε καταθέσεις έως αργά το απόγευμα για τη διακρίβωση των ακριβών αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου