ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Δ.Σ. στους Μηχανικούς Δημοσίου

νέο-δ-σ-στους-μηχανικούς-δημοσίου-136949

Κλαδικό μισθολόγιο, ποινικές ευθύνες, μετακινήσεις εκτός έδρας τα θέματα που «καίνε» τους μηχανικούς

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών Μαγνησίας, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το πρακτικό των αρχαιρεσιών, πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Ιωάννης Αναστασίου (34), δεύτερος ο Ιωάννης Αρέθας (δεκαεννέα), ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Χριστοδούλου (δεκατρείς), Μαρίνα Ψημοπούλου (εννέα), Ευαγγελία Ψαθά (εννέα), Βάια Γεωργαλά (έξι) και Ελένη Καμούτση (τρεις).

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο οπότε και θα αναλάβει δράση για τα προβλήματα των μηχανικών με κυριότερα το κλαδικό μισθολόγιο, τις ποινικές ευθύνες των μηχανικών και τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους για την επίβλεψη των έργων.

Ο κ. Ιωάννης Αναστασίου, πρώην πρόεδρος, που ρωτήθηκε σχετικώς ανέφερε ότι αν και οι μηχανικοί έχουν εκ του νόμου ποινικές ευθύνες όσον αφορά στην κατασκευή των έργων ωστόσο στο μισθολόγιό τους δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αμοιβή.

Μάλιστα, είπε, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο έχει δεσμεύσει τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των μηχανικών, ώστε να απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο εκεί χωρίς να ανταποδίδει ούτε καν ηθικά αυτήν την υπηρεσία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι μηχανικοί είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των έργων μετά την παραλαβή τους από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά όταν καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, που πολλές φορές οφείλεται στην κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων, οι μηχανικοί να σύρονται στα Δικαστήρια με μεγάλη οικονομική δαπάνη από τον πενιχρό μισθό τους.

Οι μηχανικοί ζητούν κάλυψη για την επίβλεψη των έργων και τις δαπάνες για τα δικαστικά έξοδα. Για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, ουσιαστική πληρωμής τους ώστε οι μηχανικοί να μπορούν με αξιοπιστία να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους στα έργα που καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου