ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

σημαντικές-προοπτικές-ανάπτυξης-137318

Η νέα στρατηγική του Ο.Λ.Β. παρουσιάστηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Στρατηγική για την ανάπτυξη του λιμανιού και στη διακίνηση των προϊόντων και τον αριθμό των χρηστών του και στο επιβατικό / τουριστικό τομέα στρέφοντας το βλέμμα του προς τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο θα ακολουθήσει η νέα Διοίκηση του Ο.Λ.Β. αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β., Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, εν αποστρατεία υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος χθες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχείο Volos Palace τόνισε ότι το λιμάνι έχει τις προοπτικές ώστε να εξελιχθεί σε σύγχρονων προδιαγραφών ανάλογο με αυτά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου τόνισε ότι η στρατηγική του και πλεονεκτική θέση, τα ήρεμα και ασφαλή νερά του Παγασητικού και η άμεση γειτνίασή του με το κύριο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αλλά και τη άμεση γειτνίασή του με εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς όπως Πήλιο, Σποράδες, Μετέωρα και Ολυμπος μπορούν να φέρουν σημαντική ανάπτυξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ότι λιμάνι για τον ίδιο σημαίνει εργαλείο ανάπτυξης και απασχόλησης, μέσα και χώρους για την εξυπηρέτηση του πλοίου, του φορτωτή, του παραλήπτη, του επιβάτη, του τουρίστα, επαρκείς χώρους αποθήκευσης φορτίων και προϊόντων

Ο κ. Σταυριδόπουλος δίνοντας επί της ουσίας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει πρόσθεσε επιπλέον ότι σημαίνει πύλη προς τους διεθνείς θαλάσσιους δρόμους του εμπορίου και της ανταλλαγής γνώσης και πολιτισμού, προγραμματισμένη εργασία, συνέπεια στους χρόνους, διαρκής λειτουργία, ανταγωνιστικά κόστη και ποιότητα παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών.

«Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινής και πρέπει να είμαστε, βαθμολογώντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το λιμάνι δύσκολα θα ξεπερνούσε το μέσο όρο για τα σημερινά δεδομένα ενός λιμένα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και δύσκολα θα τολμούσαμε ίσως να κάνουμε συγκρίσεις με σύγχρονα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης. Παρόλα αυτά όμως διαθέτει σε εξαιρετικό βαθμό τρία πάγια που του δίνουν δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε» πρόσθεσε και απαρίθμησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στον αγώνα για την ανάπτυξη ο Ο.Λ.Β. θα έχει στο πλευρό του τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα. Στην έναρξη της δεξίωσης αναγνώστηκε ο σύντομος χαιρετισμός του υπουργού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σήμερα ο Οργανισμός Βόλου καλείται να καταβάλει μία σημαντική προσπάθεια για να αναβαθμίσει το λιμάνι του Βόλου, να αυξήσει τη διακίνηση των προϊόντων και τον αριθμό των χρηστών του, να διεκδικήσει την ανάπτυξη τόσο του εμπορικού όσο και του επιβατικού / τουριστικού τομέα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της πλεονεκτικής του θέσης».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός σημειώνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και το όραμα για να ξαναμπεί το λιμάνι σε τροχιά ανάπτυξης και θα σταθεί δίπλα του. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, Διοικητές της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και πλήθος κόσμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου