ΑΛΜΥΡΟΣ

Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ν. Αγχίαλου- Μικροθηβών

θανατηφόρο-τροχαίο-στο-δρόμο-ν-αγχίαλ-138062

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σφοδρά και εκτράπηκαν σε ελαιώνα

Σοκ στην Εθνικό Οδό Βόλου – Μικροθηβών την Παρασκευή στις 5.25 το απόγευμα. Ενα περίπου χιλιόμετρο μετά τη Νέα Αγχίαλο στο ύψος του βενζινάδικου της ΒP μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων οδήγησε στον ακαριαίο θάνατο 70χρονου και τον τραυματισμό ενός νεαρού. Δεκάδες Ι.Χ., καθώς λόγω της κινητοποίησης των αγροτών υπήρχε μεγάλη κίνηση στο ρεύμα προς Βόλο, έγιναν μάρτυρες εικόνων φρίκης, ενώ ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι δεν ενεπλάκησαν και άλλα οχήματα στο τραγικό δυστύχημα.

Νεκρός είναι ο Αλμυριώτης Βαγγέλης Γαρδικλής, κτηνοτρόφος. Ο άτυχος άνδρας επέστρεφε Βόλο μετά από δουλειές στα κτήματά του στον Αλμυρό και την κτηνοτροφική του μονάδα με το αυτοκίνητό του μάρκας Suzuki Swift όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με αντιθέτως κινούμενο αυτοκίνητο μάρκας Opel Antara.

Ο άτυχος ηλικιωμένος τριάντα χρόνια έκανε το ίδιο δρομολόγιο καθώς με την οικογένειά του διαμένει στο Βόλο, όμως το σημερινό έμελλε να αποβεί μοιραίο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε τα δύο αυτοκίνητα εκτινάχτηκαν εκτός δρόμου στον ελαιώνα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 70χρονος προσέκρουσε σε μία ελιά και ακινητοποιήθηκε σμπαραλιασμένο να μαρτυρεί με τον πλέον τραγικό τρόπο το κακό που είχε προηγηθεί.

Οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ειδοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε να κόψουν με διασωστικά εργαλεία πόρτες, τον ουρανό, το πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. για να καταφέρουν να βγάλουν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο άνδρα. Τα πόδια του ήταν εγκλωβισμένα κάτω από το ταμπλό. Επρόκειτο για το πλέον δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης, καθώς οι πυροσβέστες έπρεπε να τραβήξουν πίσω το ταμπλό και να απελευθερώσουν το νεκρό οδηγό.

Το δεύτερο αυτοκίνητο επίσης εκτός δρόμου στον ελαιώνα δεν προσέκρουσε σε δέντρο. Ο 28χρονος οδηγός του, φαντάρος, ανασύρθηκε με τραύματα μικρής έκτασης σύμφωνα με πληροφορίες, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός του ηλικιωμένου.

Στο μεταξύ στο επίμαχο σημείο της εθνικής οδού επικρατούσε χάος λόγω των κινητοποιήσεων. Επιπλέον στο δυστύχημα κατέφθασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ένα βοηθητικό όχημα με τον Υποδιοικητή Αγγελο Κυρίτση και συνολικά δώδεκα πυροσβέστες, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά οχήματα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η λήψη καταθέσεων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων έγινε σε δευτερόλεπτα καθώς κανένας από τους δύο οδηγούς δεν κατάφερε να κάνει ελιγμό.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων καθώς μάρτυρες του δυστυχήματος ήταν πολύς κόσμος λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου. Μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων ταυτότητας ειδοποιήθηκαν και οι συγγενείς του 70χρονου. Ο αδερφός του που μετέβη στο σημείο μουδιασμένος δεν μπορούσε να πιστέψει στον απροσδόκητο χαμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σταματημένο στον ελαιώνα με μεγάλες ζημιές και το αυτοκίνητο του 28χρονου

Από το μοιραίο δυστύχημα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 70χρονος έγινε σμπαράλια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου