ΤΟΠΙΚΑ

Συμπαγές μέτωπο στη Μαγνησία ενάντια ασφαλιστικό

συμπαγές-μέτωπο-στη-μαγνησία-ενάντια-138165

Στους 24 από δεκαεφτά ανήλθαν χθες οι φορείς – Αναχωρούν μεθαύριο, Κυριακή, για το μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες

Στους 24 από δεκαεφτά ανήλθαν χθες οι τοπικοί φορείς που συμπαρατάχθηκαν μετά από κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κόντρα στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και συνεδρίασαν χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για το συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Οι φορείς που προστέθηκαν είναι ο Σύλλογος Αλιέων Βόλου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματοβιοτεχνών Αγριάς, το Σωματείο Βενζινοπωλών Μαγνησίας, το Σωματείο Μεσιτών Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων και ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας. Οι τοπικοί φορείς συζήτησαν για την κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου 2016 οπότε κηρύχθηκε γενική απεργία και αποφάσισαν να μην ανοίξει κανένα κατάστημα ούτε εμπορικό ούτε εστίασης προκειμένου ο Βόλος και η Μαγνησία να στείλει ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό.

Οι τοπικοί φορείς θα έχουν συνάντηση αύριο Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να συζητήσουν το καυτό θέμα των ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία, ενώ επόμενο βήμα τους θα είναι η αναχώρησή τους την Κυριακή στις 10.30 από το δημαρχείο του Βόλου για τις Μικροθήβες προκειμένου να συμπαρασταθούν στους αγρότες και το δίκαιο αγώνα τους.

Η συνάντηση συζήτησε και για την εκδήλωση που διοργανώνεται για τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο ΤΕΕ από τους φορείς με θέμα «Νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Μεταρρύθμιση ή μία ακόμη αστοχία;».

Οπως είναι γνωστό ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι o Αναπληρωτής Πρόεδρος Ε.Τ.Α.Α./ Τ.ΑΝ, Δημήτρης Βερβεσός, με θέμα «Nέο ασφαλιστικό καθεστώς και επιστήμονες», ο δικηγόρος Αθηνών, ειδικευμένος στο Ασφαλιστικό Δίκαιο, Διονύσης Ρίζος, με θέμα «νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Αύξηση εισφορών, ανταποδοτικότητα κι επιβαρύνσεις» και ο Οικονομολόγος, Οικονομικού Επιμελητηρίου – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας Οικονομικός Επόπτης Γιώργος Χρηστάκης, με θέμα «επιπτώσεις του προσχεδίου του ασφαλιστικού στους ελεύθερους επαγγελματίες. Προτάσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου».

Συντονιστής συζήτησης, ο Λάζαρος Γαϊτάνης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Οι φορείς αντιδρούν στο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου λέγοντας «όχι»: Στην μείωση των συντάξεων. Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να καταβάλλουν τις ισχύουσες. Στα επερχόμενα λουκέτα γραφείων κι επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου