ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν τα μαγαζιά τους οι έμποροι στις 4 Φεβρουαρίου

κλείνουν-τα-μαγαζιά-τους-οι-έμποροι-στ-141692

Αποφασισμένος για δυναμικές κινητοποιήσεις ο κλάδος

Σε 24ωρη απεργία κόντρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση στις 4 Φεβρουαρίου 2016 προχωρούν οι έμποροι, οι οποίοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Οι έμποροι κρίνουν κορυφαίο εθνικό θέμα το ασφαλιστικό για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους και το μέλλον των επιχειρήσεών τους σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι αποφασισμένοι και θα κατέβουν στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν εφόσον υπάρχει συντονισμός στις κινητοποιήσεις. Συνεχίζουν δε τις ενέργειες από κοινού με τους υπόλοιπους φορείς τόσο για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών όσο και των εμπόρων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Εμποροι Ενάντια στην Κρίση» Δημήτρης Κανελλής είπε ότι παράλληλα με το ασφαλιστικό πρέπει να τεθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των χρεών, η περίθαλψη των ανασφάλιστων. «Προτείναμε και έγινε δεκτό στο πλαίσιο διεκδίκησης να περιλαμβάνονται τα πάγια αιτήματα του κλάδου, να μπει και το ζήτημα των προς συνταξιοδότηση εμπόρων. Δεν μπορεί να αφήνεται να διαλύεται εντελώς το συνταξιοδοτικό» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει παράλληλα να αναζητηθούν ευθύνες πως έφτασαν τα ασφαλιστικά ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση, γιατί έγινε κούρεμα των ομολόγων, γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα των ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Υπέρ των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό τάχθηκε και η επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, Δέσποινα Παλιά, η οποία απεύθυνε κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή των εμπόρων τόσο στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ όσο και στις κινητοποιήσεις της ΕΣΕΕ.

Να επισημανθεί ότι συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΕΣΕΕ αλλά και η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν παράλληλα στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μαζί με τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες για να δοθεί το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θα περάσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου