ΑΛΜΥΡΟΣ

Στηρίζει τον αγώνα των αγροτών το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

στηρίζει-τον-αγώνα-των-αγροτών-το-δημο-141709

Ομαλά κύλησε η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του συμβουλίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών θα εκδώσει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πλειοψηφία και αντιπολίτευση εξέφρασαν από κοινού την κατανόησή τους στα προβλήματα των αγροτών.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Αριστείδη Καραγιώργου, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Καλλές ενέκρινε τη συζήτηση του θέματος.

Μετά τη συμφωνία ο κ. Καλλές και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα διαμορφώσουν το κείμενο του ψηφίσματος.

Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, Νικόλαος Τσανής.

Σύμφωνα με αυτή επισημαίνεται ότι οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντιαγροτικών πολιτικών του 1ου και του 2ου μνημονίου. Τα αιτήματα των αγροτών για το φορολογικό και το ασφαλιστικό κρίνονται δίκαια και γι’ αυτό επισημαίνεται ότι απαιτείται η υιοθέτηση μίας πολιτικής, η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα χρηματοδοτήσει ευνοϊκούς όρους για την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ κύλησε ομαλά και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση την παραχώρηση των ξύλινων λυόμενων κτιρίων, που βρίσκονται εντός του δάσους Κουρί. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την παραχώρηση με το σκεπτικό ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει πρώτα να έχει σχέδιο αξιοποίησής του καθώς χαρακτηρίζεται και ως περιοχή natura, ενώ έκαναν λόγο για εγκατάλειψη.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης ζήτησε την έγκριση του θέματος επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι το ένα από τα τρία κτίρια ήταν ήδη παραχωρημένο με επί δημαρχίας Ράππου.

«Η δημοτική αρχή είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στον καθαρισμό όλων των φυσικών χώρων του καλλικρατικού δήμου χωρίς τη συνεργασία εθελοντικών συλλόγων. Λόγω της οικονομικής κρίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει το 2016 ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερα χρήματα. Με τα πεντάμηνα και τα οχτάμηνα προγράμματα δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικά για τους φυσικούς χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων όπου απαιτείται καθαρισμός και απομάκρυνση ξερών κλαδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ο κ. Εσερίδης επισήμανε ακόμη τις φθορές που έχουν υποστεί τα τρία οικήματα και την κίνηση περίεργων ατόμων στην περιοχή. «Η παραχώρηση είναι για ένα χρόνο στο Σύλλογο Βλάχων και το Σύλλογο Φίλοι του Δάσους Κουρί οι οποίοι θα αναλάβουν την επισκευή των λυόμενων, τη συντήρησή τους και την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου