ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών ΟΕΒΕΜ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΒ και Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

στηρίζουν-τον-αγώνα-των-αγροτών-οεβεμ-143658

Στήριξη στον αγώνα των αγροτών με αιχμή το ασφαλιστικό παρέχουν ΟΕΒΕΜ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΒ, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Σε χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, οι βιοτέχνες, οι έμποροι και η ΑΔΕΔΥ δήλωσαν αλληλεγγύη στον αγώνα τους με φυσική παρουσία στις κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Στη χθεσινή συνάντηση που ήταν παρών ο εκπρόσωπος των αγροτών Δημήτρης Μπαταβάνος, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος και μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνος Τσέλιος, ενώ τον αγώνα στηρίζει και το ΕΚΒ.

«Ηταν μία συνάντηση των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση των αγροτών το Νοέμβριο του 2013, η οποία κατέγραψε μεγάλη επιτυχία» είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

«Θα στηρίξουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους στο ασφαλιστικό και σε τοπικό επίπεδο και με παρεμβάσεις στα ανώτερα κλιμάκιά μας» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι επαγγελματοβιοτέχνες είχαν το Σάββατο συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή καθώς και με εκπρόσωπο της κ. Κατερίνας Παπανάτσιου.

Ο κ. Πλαστάρας ενημέρωσε ότι η συνάντηση συζήτησε εκτενώς για το ασφαλιστικό για το οποίο οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξουν αρκετές βελτιωτικές αλλαγές.

Ασφαλιστικό και φορολογικό αναφέρθηκε από τους βουλευτές ότι θα κυμαίνεται στο 55% του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για το πλαστικό χρήμα και την ανάγκη να καθιερωθεί ακατάσχετος λογαριασμός, που επίσης τέθηκε, όπως αναφέρθηκε, ο κ. Μεϊκόπουλος ενημέρωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Ειδική μνεία έγινε για τις υπερβολικές χρεώσεις για επιχειρηματικά δάνεια. Ο κ. Πλαστάρας αναφέρθηκε ενδεικτικά στο παράδειγμα επαγγελματία, ο οποίος το 2011 έλαβε δάνειο ύψους 75.000 ευρώ και μέχρι σήμερα έχει πληρώσει 45.000 ευρώ και χρωστάει 65.000 ευρώ. «

Οι βουλευτές ενημέρωσαν ότι έχουν υπόψη τους και άλλες καταγγελίες για υπερβολικές χρεώσεις για δάνεια επιχειρηματικής φύσεως και ότι το ζήτημα θα εξεταστεί» είπε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών.

Η συνάντηση έθεσε και τα προβλήματα με τις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου και οι βουλευτές είπαν ότι έρθουν σε επαφή με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Μαγνησίας, Αλέξανδρο Δημόπουλο.

Παρεμβάσεις έγιναν και από τον πρόεδρο των περιπτερούχων Βασίλη Τόπα, τον πρόεδρο των καταστηματαρχών Γιάννη Γρηγορίου και τον πρόεδρο του ΣΙΣΑΜ Ευάγγελο Λαλίτσα.

«Η συζήτηση κύλησε σε θετικό κλίμα με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για περαιτέρω αξιολόγηση των δεδομένων» κατέληξε ο κ. Πλαστάρας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου