ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε η δίκη βιασμού 14χρονης από το θείο της

ξεκίνησε-η-δίκη-βιασμού-14χρονης-από-το-144095

Τον Απρίλιο του 2014 οπότε ο θείος της την πήρε από το Ορφανοτροφείο για διακοπές – εφιάλτη

Με την εξέταση τριών εργαζομένων στο Ορφανοτροφείο Λάρισας ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου η δίκη του 59χρονου Λαρισαίου, θείου – τέρας που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση της 14χρονης ανιψιάς του.

Οι εργαζόμενες περιέγραψαν στο Δικαστήριο με τα πιο μελανά χρώματα πως η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε αυθορμήτως στη Διευθύντρια του Ιδρύματος τη φρικτή εμπειρία που ζούσε αλλά και τη συμπεριφορά που τους έκανε εντύπωσε στη 14χρονη όταν επέστρεψε στο Ιδρυμα μετά το Πάσχα του 2014 οπότε είχε φιλοξενηθεί για τις διακοπές από την οικογένεια του θείου της – δράστη.

Ενημέρωσαν το Δικαστήριο για τις ενέργειες που έκαναν οι ίδιες μετά την εκμυστήρευση της ανήλικης για τις εγκληματικές πράξεις, αλλά και την ενημέρωση που είχαν για την οικογένεια της ανήλικης, τη μητέρα της από την οποία γνώριζαν ότι της αφαιρέθηκε η επιμέλεια.

Κατέθεσαν στο Δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος θείος της την είχε πάρει από το Ιδρυμα μία φορά για μία ώρα και έκτοτε δεν του δόθηκε εκ νέου η άδεια, παρά το γεγονός ότι τη ζητούσε με τηλεφωνήματα που έκανε και εξαίρεση το «επίμαχο» Πάσχα οπότε παρουσιάστηκε στο Ιδρυμα η γυναίκα του, θεία των παιδιών και τα πήρε μαζί της για τις διακοπές – γιορτές που εξελίχτηκαν σε εφιάλτη.

Αναφέρθηκαν ειδικά στην κατάσταση υγείας της ανήλικης, η οποία έχει νοητική υστέρηση πλην όμως ελαφριάς μορφής, το χαρακτήρα της, την αλλαγή συμπεριφοράς που είχε, τα συμπτώματα που τους έκαναν εντύπωση.

Αργά χθες το μεσημέρι ξεκίνησε και η κατάθεση της μητέρας της 14χρονης, η οποία είπε στο Δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συμπεριφορά του δράστη ούτε και η ανήλικη της εξομολογήθηκε το παραμικρό αλλά ενημερώθηκε για την υπόθεση όταν έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία.

Η ίδια αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικογένειάς της μετά το χαμό του συζύγου της και την απώλεια των γονιών της με αποτέλεσμα να μείνει μόνη με πέντε παιδιά, τη συμβίωση με το σύντροφό της, εδώ και δύο χρόνια, τη σχέση της με τον κατηγορούμενο και την αδερφή της με τους οποίους είχε διακόψει κάθε επαφή μετά το θάνατο του συζύγου της και είχε απαγορέψει στα παιδιά να τους βλέπει.

Η εξέτασης της μητέρας θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου Βόλου καθώς λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 25 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί. Συνολικά απομένει να εξεταστούν άλλοι δέκα μάρτυρες και να απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε τη συγγενική του σχέση, ως θείος, με την ανήλικη ανιψιά του, ικανοποιώντας τις ορέξεις του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που το κορίτσι ήταν μόλις 10 ετών.

Ο 59χρονος φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε επίσης την κατάσταση του οικογενειακού περιβάλλοντος της ανήλικης ασελγώντας σε βάρος της περιόδους όπως οι εορταστικές που τη φιλοξενούσε σπίτι του.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι η ανήλικη είναι καθοδηγούμενη από τη μητέρα της με ανταλλάγματα. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο πραγματογνώμονας που διόρισε το Δικαστήριο για παιδοψυχιατρική εξέταση πιστοποιεί ότι η ανήλικη είναι χειραγωγούμενη από τη μητέρα της. Να επισημανθεί ότι ο 59χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου