ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν μέχρι την Παρασκευή οι δικηγόροι για το ασφαλιστικό

απέχουν-μέχρι-την-παρασκευή-οι-δικηγό-144823

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες η Γενική Συνέλευση

Εκτάκτως συγκλήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από το νέο σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό, για το οποίο οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, ο οποίος σε επίπεδο Μαγνησίας ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκρότησε μέτωπο 17 φορέων – εκπροσώπων ελεύθερων επαγγελματιών, ενημέρωσε τη συνέλευση για τις αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 και αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής και την τρέχουσα εβδομάδα.

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με την ενημέρωση, θα συγκληθεί την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων και να κάνει εκτίμηση του αποτελέσματος του αγώνα. Το πιθανότερο εκτιμάται ότι είναι να προχωρήσει σε απ’ αόριστον συνέχιση της αποχής εάν δεν γίνουν διορθώσεις στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Γαϊτάνης στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ ενημέρωσε για την κοινή εκδήλωση των φορέων για το σχέδιο νόμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, και όχι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί, καθώς οι δύο από τους ομιλητές της εκδήλωσης, οι κ.κ. Βερβεσός και Ρίζος, την Παρασκευή θα ενημερώσουν τη συντονιστική επιτροπή για τις αλλαγές του σχεδίου νόμου.

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αλλά και η συντονιστική γραμματεία των δεκαεφτά φορέων θα έχουν επαφές με τους βουλευτές του κυβερνητικού τόξου για τα «επίμαχα» θέματα γύρω από το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι αντιδρούν, καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα από το σχέδιο Νόμου για το νέο ασφαλιστικό το οποίο κρίνουν ότι είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Διαμαρτύρονται για το άρθρο 53, με το οποίο θεσπίζεται νέο σύστημα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από 1-1-2017 για ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. και του Ο.Α.Ε.Ε., που θα έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν πλέον ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 20% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2016.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου