ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού η λειτουργία των καταστημάτων

στο-δημοτικό-συμβούλιο-αλμυρού-η-λειτ-148160

Τρεις Κυριακές το χρόνο ανοιχτά, λένε οι έμποροι

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές έρχεται ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο θα συνεδριάσει μεθαύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Μετά από έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, το Σώμα καλείται να υποβάλλει πρόταση σχετικά με το ενδεχόμενο αναθεώρησης της επίμαχης απόφασης της αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιπλέον Κυριακές πέραν των προβλεπόμενων οχτώ που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα απασχόλησε τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού, ο οποίος συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη και αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει την άποψη τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές ετησίως, δηλαδή δύο το Δεκέμβριο και μία την Κυριακή των Βαΐων.

Οι έμποροι εκτιμούν ότι οι ανοικτές Κυριακές παράγουν επιπλέον πάγια και ζημιές, διαλύουν την οικογενειακή ζωή και αυτό επινοήθηκε προκειμένου να κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εμπορικές αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Αλμυρού να μην λειτουργήσουν καμία επιπλέον Κυριακή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού θα συζητήσει ακόμη και για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων του δήμου. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου είναι να διενεργηθεί ανοιχτός διαγωνισμός, καθώς το κόστος ανέρχεται στις 75.650 ευρώ. Μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να παραταθεί η ισχύουσα σύμβαση.

Αλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων έτους 2015, η ανάθεση των εργασιών «Συντήρηση & επισκευή οχημάτων του δήμου» και ο καθορισμός του ανωτάτου ορίου των επιτρεπόμενων κατ’ έτος ημερών κίνησης εκτός έδρας υπαλλήλων που υπηρετούν στο δήμο.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ακόμη τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων, τον ορισμό δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του για συμμετοχή στην Επιτροπή καταρτισμού ετήσιου Μητρώου Αρρένων, τον ορισμό Επιτροπής για τη διενέργεια δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων του δήμου, τη συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και το ορισμό εκπροσώπου του δήμου με τον αναπληρωτή του για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή χαρακτηρισμού χώρων αιγιαλού – παραλίας ως πολυσύχναστων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου