ΤΑΞΙΔΙΑ

Κρουαζιέρα: Ενδιαφέρον από τρεις εταιρείες

κρουαζιέρα-ενδιαφέρον-από-τρεις-εται-148222

Περισσότερες αφίξεις στο λιμάνι του Βόλου για το 2016

Αύξηση των αφίξεων της κρουαζιέρας το 2016 αναμένεται στο Βόλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να δένουν περισσότερες φορές τα κρουαζιερόπλοια στο Βόλο.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου υπό τη νέα Διοίκηση άρχισε κιόλας να προγραμματίζει τις ενέργειες για την αναβάθμιση του λιμανιού και την αύξηση / βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, υποναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, που ρωτήθηκε επιβεβαίωσε ότι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο είναι σαφές ότι θα προκαλέσει ενδιαφέρον.

Ο ΟΛΒ συναντήθηκε ήδη με το θέμα με τους τουριστικούς πράκτορες. Ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι «εξετάσθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι ασφαλούς και ταχύτερης εξόδου των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων προς την πόλη, λαμβανομένης υπόψη και της προσεχούς λειτουργίας του συστήματος ISPS. Το έργο έχει περατωθεί και σύντομα ο Οργανισμός θα προχωρήσει στις ενέργειες για την κανονική λειτουργία του».

Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε καθώς εκφράστηκαν παράπονα για τον τρόπο εξόδου και μέριμνα της Διοίκησης του ΟΛΒ είναι να βρεθούν εναλλακτικές και ταχύτερες λύσεις και να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση.

Για το σύστημα ασφαλείας ISPS ο πρόεδρος του Οργανισμού επισήμανε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα τεθεί σε λειτουργία, καθώς μηχανικά και λειτουργικά είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει είναι να εγκατασταθεί το σύστημα καρτών για τους χρήστες του λιμανιού.

Παράλληλα, από τον ΟΛΒ έχουν αποφασισθεί άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών στις υποδομές του λιμένα, βελτίωσης του οδοστρώματος, καθαρισμού των χώρων των προβλητών και γενικότερων ενεργειών άμεσης ανάγκης, για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού.

Να επισημανθεί πάντως ότι το λιμάνι του Βόλου έχει να συντηρηθεί χρόνια όσον αφορά στους γερανούς, στο οδόστρωμα κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου