ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιούν με αμέτρητα λουκέτα οι επαγγελματοβιοτέχνες

προειδοποιούν-με-αμέτρητα-λουκέτα-οι-149514

Αν δεν καθιερωθεί ακατάσχετος λογαριασμός και γενικευτεί η χρήση χρεωστικών καρτών

Καμπανάκι κινδύνου ότι εάν δεν θεσμοθετηθεί πλαίσιο με την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και καθιερωθεί όλες οι συναλλαγές να γίνονται με χρεωστικές κάρτες, τότε μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων θα οδηγηθεί σε λουκέτα καθώς βρίσκονται με συσσωρευμένες οφειλές κρούει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, επισήμανε χθες ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν χρέη στο ΙΚΑ και την Εφορία. «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος όλες οι εισπράξεις να πηγαίνουν σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και να μην μένουν χρήματα για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποιώντας με πλήρη οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων και μάλιστα στον 7ο χρόνο της οικονομικής κρίσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία, ο ίδιος είπε ότι «απαιτείται ειδική μέριμνα ούτως ώστε είτε να υπάρχει ένας ακατάσχετος λογαριασμός είτε ένα ποσό με το οποίο να μπορεί η κάθε επιχείρηση να κινείται».

Η ΟΕΒΕΜ αντιμετωπίζει το θέμα του πλαστικού χρήματος ως μείζονος σημασίας, μάλιστα ανάλογου μεγέθους με αυτό του ασφαλιστικού. Βρίσκεται σε αναμονή για συνάντηση με τους βουλευτές της Μαγνησίας προκειμένου να θίξει τα θέματα που «καίνε» μετά από πρόκληση, που έχει απευθύνει ώστε να δοθούν απαντήσεις το γρηγορότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών εξήγησε ότι «υπάρχουν διαρροές ότι η γενικευμένη χρήση των χρεωστικών καρτών για κάθε είδους συναλλαγές θα προωθηθεί άμεσα. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από τη χρήση του πλαστικού χρήματος, τα οποία πρέπει να τεθούν για να υπάρξουν και οι ανάλογες παρεμβάσεις και να μην βρεθούν προ τετελεσμένου γεγονότος».

Για το θέμα έχει παρέμβει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, πλην όμως δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από τους αρμοδίους.

«Η συγκεκριμένη στόχευση είναι κεντρική κατεύθυνση. Ωστόσο, από την Ομοσπονδία μας αλλά και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και άρνηση για μία τέτοια εξέλιξη άνευ όρων. Θεωρούμε ισοδύναμο το θέμα με το νέο ασφαλιστικό, καθώς η γενικευμένη χρήση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αμέτρητα λουκέτα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου