ΤΟΠΙΚΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Οργάνωση αγώνα από την ΠΑΣΕΒΕ

ασφαλιστικο-οργάνωση-αγώνα-από-την-π-151885

Διευρυμένη σύσκεψη χθες στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών

Διευρυμένη σύσκεψη για ενημέρωση γύρω από το νέο ασφαλιστικό και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη μεταρρύθμιση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών μετά το κάλεσμα που απεύθυνε η Γραμματεία Μαγνησίας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

Η σύσκεψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα επωμιστούν σημαντικά βάρη και γι’ αυτό θα πρέπει να οργανωθούν σε κοινό αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ Δημήτρης Αδραχτάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η σύσκεψη έχει το χαρακτήρα, εκτός από το να ενημερωθούν οι αυτοαπασχολούμενοι για τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού και τι βάρη θα επωμιστούν, της οργάνωση, της πάλης ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού ώστε οι αυτοαπασχολούμενοι να μπουν μπροστά και να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση, που θα δεχτούν το επόμενο διάστημα».

«Το νέο σχέδιο νόμου βάζει ταφόπλακα σε ό,τι ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους αυτοαπασχολούμενους και φυσικά δεν θα πλήξει μόνο τους μελλοντικούς συνταξιούχους αλλά τους πάντες και τους ήδη υπάρχοντες» πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και το μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Φάνης Λάφης.

«Ερχόμαστε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουμε πάρει για να ενημερώσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να οργανώσουμε την αντίδραση και την αντίσταση σε αυτό το απαράδεκτο σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι «εμείς δεν θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση κόστος και δεν ψάχνουμε να βρούμε προτάσεις βιωσιμότητας που δήθεν θα σώσουν τα ταμεία. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους» πρόσθεσε.
Μεταξύ των άλλων, παρόντες στη σύσκεψη ήταν και διαμεσολαβητές ασφαλειών.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας Αννα Τσιρογιάννη που ρωτήθηκε είπε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει η κομματική σημαία καθόλου. Μας ενδιαφέρει όμως ο αγώνας, να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο και τα άλλα ελεύθερα επαγγέλματα, που δεν θα υπάρχουν σε λίγο. Αν αποφασιστούν σωστές και δίκαιες κινητοποιήσεις με σαφές αποτέλεσμα, θα συμμετέχουμε» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου