ΑΛΜΥΡΟΣ

Προμήθεια 1.200 κάδων απορριμμάτων σε Αγία Τριάδα, Πλάτανο και Κρόκιο

προμήθεια-1-200-κάδων-απορριμμάτων-σε-αγί-152563

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Πόρτα – Πόρτα»

Χίλιους διακόσιους κάδους για ανακύκλωση και αποκομιδή απορριμμάτων θα προμηθευτεί ο δήμος Αλμυρού, ο οποίος θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα το πιλοτικό πρόγραμμα «Πόρτα – Πόρτα».

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού κατακύρωσε προχθές Δευτέρα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σε εταιρεία, η οποία εκτιμήθηκε ότι πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις του έργου με κονδύλι ύψους 16.000 ευρώ με πόρους του δήμου Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, στοχεύει στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στην Αγία Τριάδα, τον Πλάτανο και το Κρόκιο.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν, το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο. Ο κ. Βαλαμούτης διευκρίνισε ότι οι κάδοι θα είναι ατομικοί και θα χρησιμοποιηθούν από κάθε οικία με πρόγραμμα αποκομιδής από τα απορριμματοφόρα του δήμου, που θα ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή.

Εκτιμάται ότι η προμήθεια των κάδων θα γίνει μέχρι τέλος του μήνα, χρονικό διάστημα στο οποίο το πιθανότερο είναι να έχουν ανακοινωθεί και τα αποτελέσματα για τις δεκαεννέα προσλήψεις με το 8μηνο πρόγραμμα.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η ανακύκλωση να επεκταθεί σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμου, όπως προβλέπεται και από το τοπικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Στόχος μέχρι το 2020 είναι τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί δραστικά, η προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων – βιοαποβλήτων να εφαρμόζεται στο 50% του συνόλου των στερεών αποβλήτων και η ανάκτηση ενέργειας να αποτελεί συμπληρωματική μορφή διαχείρισης όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης και η υγειονομική ταφή να αποτελεί την τελευταία επιλογή και να έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των αστικών αποβλήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου