ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο 36χρονος ιδιοκτήτης μάντρας

ελεύθερος-ο-36χρονος-ιδιοκτήτης-μάντρα-153803

Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια για την ηρωίνη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες από την Ανακρίτρια ο 36χρονος Βολιώτης ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με 36χρονο Αθηναίο να έχουν στην κατοχή τους ποσότητα ηρωίνης που ισοδυναμεί με 1.310 δόσεις «λευκού θανάτου».

Στον 36χρονο Βολιώτη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος εμφάνισης κάθε 1η και 15η του μηνός να παρουσιάζεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα καθώς και εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν ήταν δική του η ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε στη μάντρα ούτε και επρόκειτο να τη διακινήσει σε πιάτσες τοξικομανών.

Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Βόλου αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ, ο 36χρονος Αθηναίος που συνελήφθη στην ίδια υπόθεση καθώς είχε φέρει τα ναρκωτικά στο Βόλο από την Αθήνα θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη και συνεχίζει να κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία την ώρα του «ντου» οι δύο άνδρες διένειμαν σε συσκευασίες τα ναρκωτικά με σκοπό να τα πωλήσουν σε πιάτσες τοξικομανών και να βγάλουν εν μέσω κρίσης εύκολο κέρδος.

Δεν περίμεναν ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την περιοχή και επρόκειτο να τους συλλάβουν. Αιφνιδιασμένοι προσπάθησαν να πετάξουν την ηρωίνη στην τουαλέτα, πλην όμως δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο έλεγχος έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους δράστες, που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Στην έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 131,74 γραμμαρίων, οκτώ ναρκωτικά δισκία και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, καθώς και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του έτερου συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου