ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αλμυρού για ακραία καιρικά φαινόμενα

σε-ετοιμότητα-ο-δήμος-αλμυρού-για-ακρα-171106

Η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε 15-20 τόνους αλάτι

Σε επιφυλακή για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και χιονόπτωση βρίσκεται ο δήμος Αλμυρού. Η δημοτική αρχή Αλμυρού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιμένει χιονόπτωση αύριο, Πέμπτη.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, συγκάλεσε από την περασμένη κιόλας εβδομάδα σύσκεψη με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων αλλά και κάθε αρμόδιας Υπηρεσίας, όπως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βέβαια πολλών στελεχών του δήμου, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία και αντιμετώπιση σε πάν ενδεχόμενο.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί αλάτι, ενώ αν απαιτηθεί υπάρχει κονδύλι που προβλέφτηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου και είναι ύψους 20.000 ευρώ για συνεργασία με ιδιώτες. «Εχουμε προμηθευτεί 15-20 τόνους αλάτι και προβλέπεται να ενισχυθούμε και με άλλο, ενώ τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο δήμος Αλμυρού περιμένει ότι το χιόνι θα φτάσει στα ορεινά τους 20 πόντους. Πέρυσι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο δήμο, όμως υπήρχε χιόνι για δύο Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι το κύριο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο δήμος έχει μόνο ένα χειριστή γκρέιντερ και χρειάζεται ακόμη έναν. Για τα υπόλοιπα μηχανήματα υπάρχουν χειριστές. Ο στόλος των μηχανημάτων κρίνεται ικανοποιητικός, καθώς ο δήμος διαθέτει δύο γκρέιντερ μία αλατατιέρα, ένα φορτωτή και ένα unimog.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου